Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kąpiel noworodka

co do MYCIA, KĄPIELI dla NOWORODKA

Polecane posty

ja uzywalam zwyklej parafiny i mydelka bambino, teraz uzywam plynu do kapieli nivea i czasem dodaje emolium... dzieki temu nie musze juz uzywac balsamu czy oliwki... polecam parafine, naturalna (jest podstawa wiekszosci kosmetykow) i kosztuje tylko 3 zł :) smarowalam też nia sucha skorke po powrocie ze szpitala...

Gość _zala
Niebieska jest od 1 miesiąca bo właśnie ta sprawdzałam Nivee. Musze w takim razie poszukać białej

Gość gość
Super nawilża i jest bardzo wydajny płyn do kąpieli Pierpaoli który kupic można w sklepie www.bioekolukino.16mb.com

Gość gość
tylko plyn do kapieli z Babycap uzywalam czasem balsam z tej samej serii ale to raczej prewencyjnie bo skora i tak byla miekka i nawilzona

Dzień dobry! Oillan Baby to produkty dla dzieci od 1.dnia do 3. roku życia. Zawierają 100% składników pochodzenia naturalnego. Będą idealne w codziennej profilaktyce i pielęgnacji skóry niemowląt. Mogą być również stosowane przez dorosłych z nietolerancją innych kosmetyków. Oillan Med+ przeznaczony jest z kolei do skóry ze zdiagnozowanymi schorzeniami dermatologicznymi (AZS, łuszczyca, egzemy). Preparat oparty jest na farmaceutycznych składnikach o medycznej skuteczności i może być stosowany przez dzieci od 1./3./6. miesiąca życia (zależnie od preparatu) oraz dorosłych. Emolienty Oillan jako jedyne na rynku posiadają badania z udziałem alergików. Całą gamę produktów marki Oillan można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl). Na naszej stronie znajdzie Pani informacje o akcji promocyjnej - za zakup produktów Oillan Baby lub Med+ pierwsze 3000 osób, które wyślą paragon, otrzyma kod na zakupy za 70 zł na dowolne produkty Oillan na stronie sklep.kosmetykiaa.pl. Po otrzymaniu kodu można wziąć udział w konkursie - wystarczy odpowiedzieć na pytanie konkursowe na stronie. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody :) W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, Online Ekspert marki Oillan

Gość LuizaZ
Od pierwszych kąpieli mojej małej używamy emulsji Eloderm świetnie nawilża i eliminuje ewentualne zmiany skórne, a czasami je miewałyśmy.

Gość gość
Mydło 7 ziół od HB - powinno dać fajny efekt, jest dla całej rodziny, naturalne, widać efekty stosowania u wszystkich domowników. U nas od prawie dwóch. Ale bądźmy rozsądni. Co może być w składzie mydła za 1 zł? Mydło musi być porządne i naturalne.

Gość gość
gość dziś W składzie każdego mydła jest to samo: wodorotlenek sodu, powodujący, że ma ono szkodliwe dla skóry, zasadowe ph. Mydeł się nei powinno używać, niezależni od ich ceny.

Gość jak najbardziej naturalnie
Nie dajcie sie naciagac na kosmetyki dla dzieci. Ja do kapieli swoich dzieci od urodzenia do teraz (2 lata) uzywam jedynie nierafinowanego olejku z migdalow. Nigdy nie maja wysuszonej skory ani zadnych podraznien. Podobnie nie uzywamy zadnych szamponow, bo jest to zbedne! Chyba, ze jedynie dla satysfakcji samych rodzicow. Skora musi sama sie odzywiac I nawilzac I nie mozna jej w tym wyreczac. Nasze dzieci nie maja zadnych problemow, ale my nie szczepimy... Polecam "Sladowe Ilosci" na youtube.

Gość LutkaM
Do kąpieli mojego maluszka używam emulsji Eloderm świetnie się sprawdza doskonale nawilża i łagodzi wszelkie podrażnienia.

Gość gość
Popatrzcie tutaj - ŻEL MYJĄCY WYMARZONA KĄPIEL HB. To jest naturalny kosmetyk od Hildegard Braukmann, którego widzimy znakomite efekty. Od powrotu dziecka do domu używamy właśnie tego i nie mieliśmy jak dotąd żadnych problemów ze skórą. Wprost przeciwnie - ta skóra wygląda naprawdę zdrowo.

Gość ZuzkaS
Stosujemy emulsję do kąpieli Eloderm bardzo fajnie się sprawdza i nie muszę malucha smarować po myciu.

Gość gość
ŻEL MYJĄCY WYMARZONA KĄPIEL od HB - będzie dosyć dobrze. Ogólnie dziecko potrzebuje cały czas jakościowych kosmetyków i dopiero wtedy będzie wszystko w porządku. Cera takiego maluszka może być problematyczna, a jeśli będzie myta byle czym, to tym bardziej mogą wynikać z tego problemy. Pilnujcie podstawowych kwestii...

Gość gość
Żel myjący wymarzona kąpiel HB - efekty powinny być znakomite. Dziecko wymaga ciągłego stosowania dobrych kosmetyków, bo to ma naprawdę istotny wpływ na wygląd skóry. Oszczędzanie w przypadku maluszków jest naprawdę kiepskim pomysłem.

Gość bigmoth
Mogę polecić aloesowa myjkę kąpielowa dla dziecka. :) Można z powodzeniem użyć jej do szybkiego usunięcia zabrudzeń na ciele dziecka w ciągu codziennych czynności, jak i podczas dokładnej, wieczornej kąpieli. Korzystając z takiej myjki nie ma konieczności stosowania dodatkowych środków kosmetycznych, jak żele pod prysznic itp. Myjka substancje pielęgnujące zawiera już sama w sobie. Polecam poczytać: http://stalinox.pl/aloesowe-myjki-kapielowe/

Gość Mell

U mnie jest eloderm do kąpieli i jak na razie działa bezbłędnie. Skóra jest miękka i nie ma krostek, podrażnień i suchych placków.