Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bebe tsdddd

Czy jeśli noworodek nie zrobił kupy 3 dni, ale nie pręży się i ładnie śpi

Polecane posty

Gość Bebe tsdddd

powinnam z nim iść do lekarza? Karmię piersią + dokarmianie modyfikowanym

Gość Bebe tsdddd
tzn nie zachowuje się , jakby go bolał brzuszek... śpi nawet więcej niż dotychczas (pewnie przez to proszkowe mleko), puszcza bąki, dużo siusia ale kupy nie ma juz 3 dzień. Nie dopajam go niczym bo pije moje mleko, pół na pół z modyfikowanym. Podnosiłam mu nóżki do brzuszka, ale nic nie dało, czytałam, zeby włożyć do pupy termometr? Synek ma 10 dni.

jak będziesz widzieć że się męczy, że boli go brzuszek, że pręży nóżki, płacze przy tym , ma twardy rzuszek to wtedy możesz pomóc mu termometrem are nie radzę robić tego często bo się przyzwyczai i n ie będzie chciał robić kupki. Ale pewnie taka jego natura :) Możesz kupić bez recepty syropek na lepsze trawienie ale zanim to zrobisz poobserwuj go troszeczkę może faktycznie taka jego natura. I nie koniecznie zrobi kupkę po termometrze :) Są też herbatki na lepsze trawienie ale chyba dopiero od 1 miesiąca :)

termometr to w ogóle kiepski pomysł i raczej ostateczność, można dziecku krzywdę zrobić

Gość antypatologia
Nasz na moim mleku plus modyfikowanym robil raz na 5 dni i dalismy moj spokoj. Kiedy byl jeszcze noworodkiem, prezyl sie, mimo iz robil kupe kilka razy dziennie. Czasem pomagalam mu kateterem i na chwile maly przestawal sie prezyc. Teraz wprowadzam pokarmy stale i juz jest co najmniej jedna kupa dziennie.

hehe no to ciesz sie z tego :D naprawde nie ma sie czym martwic. Moje malenstwo tez tak miało. Tez ja karmiłam poł na pol. Z czasem sie to wyreguluje a jesli dziecko dobrze sie czuje to nie ma powodu zeby leciec do lekarza. Powtarzam to co mi powiedziała nasza pani pediatra. Moze robic nawet 1 na tydzien i nie musisz sie tym martwic.

Krzywdę to chyba jedynie taką że się dziecko przyzwyczai :) No jak ktoś nie umie to lepiej się za to nie brać :) Chociaż ja nie próbowałam nigdy a jakoś się udało :) Ale tak jak napisałam nie warto :)

O dokładnie moja położna powiedziała że dziecko do 10 dni może n i =e robić kupki a dopiero potem trzeba zacząć się martwić jak nie robi dłużej niż 10 dni. Albo jak kupka jest czarna , z krwią lub śluzem i tyle.

Gość Ale pitolicie
HERBATKA Z KOPRU WŁOSKIEGO!!!!!!! I WTEDY WYPOSARZ SIE W HUSTECZKI :)

I jeszcze jedna rzecz o kupce usłyszana od lekarza - jesli twoje dziecko ma juz skonczone 4 m-ce mozesz mu latwo pomoc - jak kupka jest twarda to dajesz do zjedzenia jabłuszko albo śliwke, kleik kukurydziany. Jak za rzadka to podajesz kleik ryzowy i marchewke. A jak jeszcze nie skonczylo 4 to cierpliwie czekac ;)

Autorko nic się nie martw po 3 dniach?? Do lekarza?? jakieś gupoty to chyba przewrażliwione matki piszą :)

moja znajoma przekłuła termometrem dziecku jelito więc różnie to bywa, każdy robi jak uważa, ja bym się bała termometrem

Gość gość
Tydzień bez kupy to norma. Po tygodniu trzeba zacząć się martwić

Gość gość
Moja córeczka robila kupy raz na 3, 4 dni, byla na piersi. I nic nie pomagalo, taka jej uroda byla. Odkad wprowadzilam pokarmy stale, to zalatwia sie przewaznie raz dziennie, czasem 2 razy, a czasem co 2 dzien. Obecnie ma 14 miesiecy. Jesli widzisz, ze dzieku nic nie jest, to nie ma co sie martwic. Aczkolwiek herbatka z kopru wloskiego czy z rumianku nie zaszkodzi.

Gość gość
Czy mam zaczac sie martwic jesli moja dwutygodniowa corka nie robi kupki juz drugi dzien a wczesniej robila 3-4 razy rzadkie zoltawe kupki? Do tego sie prezy i poplakuje. Dosrala juz koper i espumisan w kropelkach ale nic nie paga