Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmhmhhmhghgdfdis

Pytanie odnośnie pracy, ważne, proszę pomóżcie.

Polecane posty

Gość hmhmhhmhghgdfdis

Pytanie jest takie: Czy jeśli pracowałam w firmie jako osoba, która nie miała uprawnień do wykonywania tej roboty (o czym nie wiedziałam do wczoraj) mogę ponieść jakieś tego konsekwencje? Dodam, że bez mojej wiedzy dokumenty uprawniające mnie do wykonywania zawodu zostały przez pracodawcę podłożone (byly to dokumenty innej, uprawnionej osoby). Nie ma realnego zagrożenia, że ktoś się o tym dowie ale tak na wszelki wypadek wolałabym wiedzieć - czy poza pracodawcą, który mnie w tej kwestii oszukał ja również mogę mieć w razie czego problem?

Gość Ale pitolicie
nie, tylko pracodawca. Podaj go do PIP bedziesz miala odszkodowanie a prace znajdziesz.

Gość hmhmhhmhghgdfdis
Tak właśnie zamierzam zrobić tylko nie chcę posunąć się do czegoś, co przyniosłoby mi też problemy. Dziękuję :)

Gość Ale pitolicie
NIc mu niemów. W razie wypadku w pracy (wczoraj mialem szkolenie BHP, jestem kierownikiem) mozesz miec problemy z odszkodowaniem. W razie kontroli PIP jak to by wyszlo na jaw to ma przejebaneeeeeee na maxa. A badania chociaz masz????

Gość hmhmhhmhghgdfdis
Badania mam, chodzi o pracę w przedszkolu, jestem rytmiczką, wczoraj dowiedziałam się, że w przedszkolu są dokumenty jakiejś dziewczyny po szkole muzycznej I stopnia - żeby nią być, trzeba właśnie skończyć tę szkołę + zrobić uprawnienia pedagogiczne, czego ja nie mam.

Gość może ktoś jeszcze coś doda?
? :)

Gość może ktoś jeszcze coś doda?
:D

Gość uuuuuuuuuuups!
!!

Gość spokojnie możesz iść do PiPu
tak myślę.

Gość A-tech
A nie obawiasz się, że w razie kontroli pracodawca powie iż to TY dostarczyłaś mu te dokumenty, a on nieświadomy tego, że wprowadzasz go w błąd dokładnie ich nie przejrzał. Po prostu uznał że to twoje.

Gość tak, dostarczyłam
pięć zaświadczeń w tym dyplom ukończenia szkoły wyższej, każde wystawione na dajmy na to Anię Kowalską kiedy ja nazywam się Aga Nowak, i że niby się nie pokapował? Litości :o

Gość no w sumiee
:o