Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmammamaa

co o tym myslicie ??? doradzcie czy ja ją dobrze karmie?

Polecane posty

Gość mmmammamaa

witajcie! mam dziecko 6miesiecy, jej plan zywienia wg mnbiej wiecej tak: wstanie o 6, max 6, 30 i o 7;00 dostaje mleko 120ml (wiecejk nie pije bo probowalam) o 10 dostaje mleko 120ml o 12;30 obiadek (sloiczek caly ten maly bobowita) o 12-40 soczek 40ml 14 - mleko 120ml i idziemy na spacer o 16 sloiczek (deserek-owoce) o 17 mleko 120ml i o 19;30 po kąpaniu mleko 120ml (z kaszką nestle owocową 2lyzeczki) i jak ma czkawkę czy tak poprostu to ze dwa razu dziennie dostaje herbatkle typu koper wloski czy melisa-jablko 40ml w nocy mała wstaje tylko raz ok 2 lub 3ciej i dostaje 120ml mleka z kaszka i spi do rana.... ona waży 9kg a ma 6 miesiecy, dlugosci ma 80cm. mam pytania: 1) CZY DOBRZE JĄ KARMIE? 2) CZY MOGE JEJ PODAWAĆ CHRUPKI TE KUKURYDZIANE DO SSANIA? BO ONA ZĄBKA NIE MA ZADNEGO... 3) CZY MOGE NP. KUPIC BANANA SAMA I GO ZMIKSOWAC Z JEJ MLEKIEM TYM BEBIKO I DAC JAKO POSILEK-DESEREK???? 4) CO MOGE JEJ JESZCZE DAWAC??? 5) O CO CHODZI Z TYM GLUTENEM???? 6) CO POWINNAM ZMIEN IC W JEJ ZYWIENIU?

a nie za dużo tych karmień? poczytaj co jest dzowlone w tym wieku np na słoiczkach i sama kupuj i miksuj :) gluten też trzeba stopniowo wprowadzać ale nie pamiętam w którym to miesiącu się zaczyna. poza tym żółtko chyba od 6 m-ca :)

1.karmic chyba ja dobrze karmisz poprostu dziecko potrzebuje jesc co 2 godziny.moje tez chcialo co tyle jesc kiedy miala 6 miesiecy. 2.mozesz spokojnie jej dawac chrupki kukurydziane.ja tez dawalam. 3.oczywiscie ze mozesz kupic bana i wystarczy ze go rozdziabiesz widelcem i dasz samego bez zadnego mleka. 4.powinnas dawac jak najwiecej owocow.wlasnie kup banana albo jablko i zetrzyj na plastkowej tarce.mozna dawac tez brzoskwinie.z warzyw to juz tez duzo brokuly kalafior marchewka ziemniaki pietruszka seler.mozesz jej normalnie gotowac i dawac badz zupki z tego robic.nie wspomne o piersi z kurczaka czy indyka badz cielecina.tez mozesz to miksowac z warzywami i dawac badz w zupce.mozesz tez dac zoltko.pomidor tez juz mozna.a dawalas juz cos w kawalkach?czy ciagle miksujesz?

Gość mnmamamamaa
ok, wiec bede dawac jej chrupki kukurydziane po kilka sztuk dziennie żeby sobie possała , bo ona zębow nie ma... tak miksule jej, ale ja daje jej tylko sloiczki bo jej nerwowa, strasznie żywa i nie mam mozliwosci jej cos zrobic samemu... bo ona ledwo co mi daje naczynia pozmywac a co doipiero ugotowac:) ok, to bede tez raz na tydzien dawala zółko jajka.... nie dawalam jej nic w kawalku bo ona nie mja zadnego zęba!

moj syn je tak ma 6 msc o 8 - 150 ml mleka z kleikiem 12-150 ml mleka z kleikiem 15 zupka 17 deserek 19 - mleko 200 ml z kielikiem oraz pomiedzy pije herbatke oraz w nocy o 3 pije 150 ml meka

ale tu nie ma nic do znaczenia to ze nie ma zebow! nie musi miec zeby zeby jadla male kawaleczki.ma dziasla i one sluza jej do rozdrabniania pokarmu.moja tez nie miala zebow a wcinala jedzonka z kawalkami.