Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matematyka pomozcie rozwiazac

bardzo prosze o pomoc -matematyka

Polecane posty

Gość matematyka pomozcie rozwiazac

bardzo prosze o pomoc w rozwiazanie zadan z matematyki syn prosi mnie o pomoc lecz ja od zawsze z matma mam na bakier z gory dziekuje Zad.1. jakie sa mozliwe wyniki doswiadczenia losowego polegajacego na: a) rzucie moneta b) rzucie kostka jakie jest prawdopodobienstwo wypadniecia orła w rzucie moneta, szostki w rzucie kostka. Zad.2 oblicz a)2% liczby 25 b)liczbe ktorej 25% wynosi 30 c) jakim procentem liczby 60 jest 12 Zad.3 oblicz skale prawdopodobienstwa kola o średnicy 6cm do kola o promieniu 10 cm

Gość tanie noclegi?
Tylko 2 zrobię, bo jest łatwe:) a) 2/100 x 25 = 1/2 b) 25% to 1/4 liczby . Więc wynik = 120 c) 20%

Gość dzieki moze ktos jeszcze
pomoze

Gość panienka inżynierka
yyyyyyyyyyy co? to jakieś prowo? myśleć ludzie!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D jeżeli masz orłą i reszke i rzucasz monetą to prawdopodobieństwo wypadnięcia jednego z nich to 1/2 czyli 50%!! kurva takie trudne?? :D jeżeli rzucasz kostką na której masz 6 oczek to wypadnięcie jednej z tych kostek to 1/6 czyli procentowo ok16,5% ale dokładnie ile to trzeba sobie kalkulatorem policzyć. Podpowiem jak: włączasz kalkulator i wciskasz cyfrę 1 potem włączasz podzielnik i wciskasz cyfrę 6, potem taki znak = on nazywa się "to się równa" i wychodzi Ci stosunek tych liczb. Wyjdzie Ci z liczbą 0 przed przecinkiem i ludzie myślący wiedzą że procenty to są setne części, ale dla niewtajemniczonych wynik należy pomnożyć przez 100 i wyjdzie Ci procent :) łopatologicznie podziałało?? :D:D:D:D:D:D 🖐️