Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtrwertete

Jak zrobić kotlety mielone ? Mam w lodówce 300g mielonów i nie chcę aby zepsuło?

Polecane posty

Gość rtrwertete

:)

Gość tak się robi pyszne mielone ko
kotlety: wrzucasz do miski: - mięso mielone - drobno pokrojoną małą cebulkę - jajko - trochę bułki tartej - 2 szczypty drobno posiekanej natki pietruszki - sól, pieprz Potem formujesz kotlety, smazysz z obu stron. Ziemniaki + surówka + kotlety i masz smaczny obiad

tak się robi pyszne mielone ko - tylko zapomniałaś o czosnku, dodaj koniecznie

Gość a bulka ?
jeszcze bułka namoczona w wodzie i odciśnieta, ja jeszcze dodaje posiekana natke pietruszki sol pieoprz i czosnek, jajko i troche bułki tartej. Cebuli nie dodaje. Najlepsze są jednak z kupionego mięsa i zmielonego w sklepie np z łopatki. Wtedy wiem ze nie jemy zadnego swiństwa co jest w gotowym zmielonym miesie.

Zmielona łopatka może spowodować uszkodzenia krtani. Poza tym jeśli ma styl z plastiku to przywrze do patelni, a jeśli jest metalowy to się nie usmaży.

Gość a bulka ?
karkowka, lub szynka

Gość sznycelki mniamii
na 300 gr. miesa jak dasz cale jajko i do tego cala bulke to bedziesz miec za zadkie i nie zlepia ci sie . rozbij jajko ale odlej troszke a bulki daj tylko polowe. cebulke troszke czosnku jak lubisz pieprz i sol. wymieszaj, i usmaz i gotowe.