Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sutlive

brak 2 zębów. Pomocy!! Jakie sposoby na uzupełnienie!

Polecane posty

Jeśli ktoś posiada wiedzę w jaki sposób uzupełnić brakujące 2 zeby obok siebie górna 5 i 6! Nie wchodzą w grę mosty ( piłowanie zdrowych zębów) ani implanty bo mnie nie stać. Jestem młoda więc wyjmowane również nie ma ma opcji. Jest metoda mostów kompozytowych , lecz lekarz nie wykona tego na 2 zębach właśnie jestem po wizycie. Jestem załamana. Chcę ładnie wyglądać. Pomocy

Gość skoro nic nie wchodzi w grę
to choć szczerbata

Gość pytam o pracę
A dentysta nic ci nie zaproponował?

Gość skoro nic nie wchodzi w grę
chodź :P głupieję na tej kafeterii :P

właśnie zaproponował most ale nie moge pozwolić aby piłowano mi 2 zdrowe zeby skoro juz 2 sie pozbyłam, jestem załamana

Gość pytam o pracę
a na wkręt? Ja mam tak zrobioną jedynkę.Jest wkręcona w korzeń.Trzy lata temu zapłacilam za nią ok 600 zł

Gość zębolandia
zajmuje sie tym,nie ma zadnej innej opcji sorry wspomniałas o wszystkich... -mikroprotezka,bardziej zeby ukryc lukę niz zeby to mialo funkcje jakies i będzie widoczna klamra raczej(tzw-haczyk jak mowią potocznie ludzie) mosty kompozytowe,tez sa rraczej czasowe,pewnie chodzi o mocowanie w ewetualnym miejscu wypelnien zębow ktore sa..ale to znow kiepska spraw higieny,poza tym robi sie przy braku 1zęba implanty-poszukaj,bywa ze sa gabinety ze sa spore promocje ja kiedys znalazlam w Wwie bluedantal-i dobre ceny,w mojej pracy sa 3 razy takie uwazam ze jedyne rozwiazanie to most porcelanowy,na 4ce i 7mce filary,to bedzie 4punkty i cena 1,8tys zl do...w zaleznosci ajki gabinet i jaka opcja,jaki material...

zębolandia czy ty mówisz o tym rozwiązaniu które polega na piłowaniu zdrowych zębów?? bardzo tego nie chce, boje sie, szkoda mi tych zdrowych. Kompozyt odpada, byłam u stomatol. i powiedział ze jest zbyt duza luka.

"pytam o prace" czy ty masz to na stałe zrobione? czy wyjmowane? ja nie mam korzenia , usunięte sa te zeby? jak to u ciebie wygląda?

Gość zębolandia
sprawdzilam ten bluedental i za 3 tys za ząb,masz implant,i korone u mnie sam implant 3 tys,do tego łacznik 1,2 tys- 1,5 tys zl i korona pewnie z 2 tys,razem najmniej 6 tys implant i korona i to jeden ząb!! wez kredyt,i tyle i rob z tym cos szybko,bo jak jest luka-nie ma zebow.to te co sa sie przesuwaja..a dolne beda tez "wychodzilły" w góre bo nie mają przeciwwstawnych powodzenia....

Gość pytam o pracę
Mam to na stałe.Ja miałam martwy ten ząb i dentystka go wyrwała i w to miejsce wkręciła nowy.Wcześniej robiła odlew i na podstawie tego odlewu technik zrobił ząb.

zębolandia a to o czym pisze "pytam o pracę" to co mozesz powiedziec fachowo na ten temat? "pytam o prace" to jest implant czy co? pierwszy raz taki sposób widze? mozesz cos wiecej napisac? dziękuje

mówisz o mostach kompozytowcyh, jestem po wizycie. To sie robi jak brakuje 1 zeba a ja nie mam 2. Nie da rady niestety to byla moja nadzieja. Widze ze juz nie ma dla mnie rarunku

kochani piszcie? ma ktos mosty założone? zadowoleni jestescie? prosze o rade

Gość co ryczysz
żaden sposób ci nie odpowiada, więc czekaj cierpliwie, ponoć naukowcy wyhodowali u szczura ząb, więc tak jak mówię zostaje ci poczekać :) a na twoim miejscu dałabym sobie jednak opiłować sąsiednie zęby i nałożyć na nie koronki wraz z uzupełnieniem braków. To dobry i trwały sposób a w nagrodę masz pewność, że opiłowanych zębów nie tknie próchnica :)

dziękuje chyba to mi zostało. Jutro umawiam sie na kolejna wizyte

Gość IrminaLina
Też miałam podobny problem ale jakoś udało mi się uzbierać na implant górnej czwórki i zdecydowałam się na zabieg!Na prawdę polecam!Jestem mega zadowolona!Sam zabieg nic nie bolał i był profesjonalnie przeprowadzony przez dr Wojciecha Kołosowskiego!

Gość gość
przepraszam ze sie podepnę.czy orientuje sie ktoś czy mozna zrobic wkręt siódemkę dolną(brak korzenia) i na tym wkręcie oraz swojej czwórce "dowiesic" brakujacą piątke i szóstkę?

Gość gość
Mam brak dwuch zębów szóstkę i siódemkę a implant mam co prawda na dwuch śrubach ale to jest jeden ząb.