Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusie nauczycielki

mamusie nauczycielki - czy są tu takie?

Polecane posty

Czy są mamy wykonujące zawód nauczyciela? Bardzo proszę o odzew. Mam pytanie odnośnie urlopu wychowawczego.

Jestem ale w temacie nie pomogę, do pracy wróciłam niedawno i w systemie weekendowym

Jestem, ale też nie pomogę, bo wróciłam do pracy po macierzyńskim, czego zaczynam bardzo żałować :(

Gość mamachichi
ja jestem, właściwie byłam ale może pomogę-pytaj

No to chciałam po prostu wiedzieć czy urlop wychowawczy jest płatny? Bo w karcie nic na ten temat nie ma, a koleżanka w pracy, nie w szkole, jest na rocznym urlopie wychowawczym płatnym.

Gość jestemwszoku
to zalezy od dochodów , jesli nie przekracza 500 zł na osobe , to jest płatny jakieś grosze , jesli przekracza to siedzisz bezpłatniue.

ja pracuje w szkole. Wychowaczy nie jest płatny. Podejrzewam, że koleżanka jest na rocznym urlopie zdrowotnym. Taki urlop przysługuje jesli masz minimum 7lat stażu. Skierowanie daje lekarz rodzinny, a udziela go dyrektor na Twój wniosek.

to działa tak jak i w innym zawodzie zależy od dochodów waszych jeśli na osobę nie macie wiecej jak bodajże 540 zł, to należy Ci się, ale jest to coś koło 400 zł chyba

Gość mamachichi
tak, jak ktoś już pisał-ogólnie nie jest płatny, jednak, gdy masz male dochody możesz zwrócić się do mopsu i dostajesz jakieś ok 500zl, ale to nie zależy od zawodu, a koleżanka mogla pójść na roczny urlop zdrowotny i on jest platny

Ale w to wlicza się pensja moja i męża, tak? Jak np ja mam 1700 i mąż 1700 i jedno nowo narodzone dziecko, to by wychodziło 3400 na trzy osoby, więc bym się nie kwalifikowała :) Koleżanka pracuje w Biedronce :)

Dzięki za odpowiedzi :) Będę musiała iść na bezpłatny trochę i potem wrócę, bo po pół roku to trochę za małe dziecko jak dla mnie.