Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ines88

czy związek osoby z wyższym wykształceniem i osoby po technikum ma przyszłość?

Polecane posty

Gość tutaj raczej zrozumienia nie
znajdziesz. Dla kafeteriuszy każdy kto ma wykształcenie wyższe jest większym tępakiem niż ten po zawodówce :) A wracając do tematu - aż tak wielkiej różnicy nie ma pomiędzy wykształceniem średnim a wyższym, więc chyba nie w tym problem. Może po prostu zbyt długo jesteście razem i po prostu facet ci się znudził? Bo nie sądzę, abyś nagle mówiła innym językiem i straciliście po tylu latach kontakt. Przecież chyba nie omawiasz z nim spraw z wokandy? Zresztą nikt w domu nie rozmawia o pracy, o ile małżonek uprawia inny zawód :)

Gość taki związek nie ma sensu...
Jasne, że nie chodzi o papierek, ale właśnie o mentalność takiej osoby, wychowanie, obycie, podejście do życia, nawet głupie wysławianie się, zachowanie w towarzystwie, itp. takie rzeczy, których człowiek nie widzi, jak się jest zakochanym, ale zakochanie mija, jak ludzie się dobrze dobrali to zostaja razem, sa szczęśliwi, a jak nie to albo się męczą, albo skoki w bok, albo rozwód...

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
ale właśnie o mentalność takiej osoby, wychowanie, obycie, podejście do życia, nawet głupie wysławianie się, zachowanie w towarzystwie, itp. _________________________________________________________________________ To nie ma żadnego związku z wykształceniem.

Gość Ines88
Wcale nie chodzi o to, że skończyłam studia i obrosłam w piórka. Chodzi o to, że rodzina i część znajomych uważa, że to nie ma sensu. Poznałam go, gdy zaczynałam liceum, On był już po technikum. Wtedy mieliśmy wiele wspólnych tematów. Teraz jednak coraz częściej czuję potrzebę podyskutowania z kimś o czymś "inteligentnym".

Gość Ines88
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk. to ma związek z wykształceniem. Sama wiem jaka byłam przed studiami, a jaka jestem teraz. Uważam, że rozwinęłam się intelektualnie, poszerzyłam swoje horyzonty.

Gość Ines88
Mam też świadomość, że teraz byle głąb może skończyć studia. Ale właśnie o to chodzi. Jeśli debile kończą studia, to dlaczego On nie?

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.
Obycie w towarzystwie-moja mama po szkole podstawowej chodziła na przyjęcia organizowane przez zagraniczne ambasady i jakoś potrafiła się znaleźć, więc nie wmawiajcie mi, że to ma jakiś związek z wykształceniem. Z wychowaniem owszem. Niektóre osoby, które nie wyniosły tego z domu, mogą w pewnych okolicznościach nabrać ogłady dzięki przebywaniu wśród osób, które tę ogładę posiadają, ale to samo dotyczy osób po technikum, jak i po studiach. :o