Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna5433

PROBLEM Z NOCNIKOWANIEM , MAMY POMÓŻCIE:(

Polecane posty

Gość joanna5433

moje dziecko ma 2 lata i 3 miesiące , od wrzesnia idzie do przedszkola , od 2 miesiecy załatwiała sie juz na nocnik , sama ściagała majteczki i siadała a od jakiegoś tygodnia znów sika " pod siebie" , nie pomagają zadne tłumaczenia , grozby czy prosby . Nie wydarzylo sie nic , co mogło bu ja stresowac, co robić??

Gość jestemwszoku
przejdzie jej , znow zacznie robić za jakis czas.

No to i ja sie dolacze moze ktos podpowie. U mnie od 3 dni podobnie, corka (21 miesiecy) patrzy na mnie mowi 'pee' i zaczyna sikac. Albo wlazi na lozka , mowi 'ups' i sika patrzac na mnie z usmiechem, cala dumna:-( Kiedy pytam czy chce isc siusiu mowi nie, odwraca sie idzie kilka krokow i sika. Jak chce ja posadzic na nakladce to sie drze. Na dodatek chyba naprawde robi na zlosc bo przyszla dzis kolezanka do mnie i jak kolezanka ja pytala czy zabierala na kibelek to nie bylo problemu. A przeciez przez ostatnie kilka miesiecy nie bylo problemow; wolala, biegla do lazienki czekala az zdejme jej spodnie i dopiero robila co trzeba. No normalnie rece mi opadly, niby ma 21 miesiecy niecale ale od prawie pol roku w domu nie uzywa pieluch a teraz jej nagle cos odwalilo za przeproszeniem. I od kilku dni jak zakladam jej pieluche na noc to jest walka, gryzienie, krzyki, plucie. Nie mam pojecia o co jej chodzi:-(