Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia1111111111111111111111

Rotawirus

Polecane posty

czy przechodziło to wasze dziecko? jak długo trzymają się te objawy?

Gość mama maluszka
mój synej własnie ma rota i to juz od 2 tyg. był szczepiony jako niemowle wiec nie przechodzi tego bardzo ostro tzn. na początku było duzo brzydkich kupek, gorączka i infekcja górnych dróg oddechowych a teraz czasem jest lepiej jeden-dwa dni a potrem znow brzydkie kupy. Wiec wczoraj zrobilismy badanie i sie okazało że wciąz jeszcze rota jest w kale. Juz zaczynam sie martwic ze to długo trwa :(

szczepionka nie jest taka rewelacyna i nie jest powiedziane e dziecko przejdzie lzej

Gość mama maluszka
ogólnie jest dobrze nawodniony bo wypiaja ponad 2 litry wody na dobe i apetyt tez jest ok. Tylko na początku jakies 2-3 dni nie chciał za bardzo jesc i pic ale teraz juz jest normalnie dlatego sie dziwie ze jeszcze ten wirus w nim "siedzi"

Gość taakkkaaa
moje dzieciaki miały i najsilniejsze objawy utrzymywały się przez 5 dni, a później juz wracało wszystko do normy

kurcze no właśnie moja ma rok i też przechodzi prawie 2 tydz.najpierw zapalenie górnych dróg ,potem wymioty i przestała jeść(4 dni bez jedzenia i 2 bez picia)dostaliśmy skierowanie do szpitala bo była trochę odwodniona ale zrobili jej badania i badania są ok tylko wyszło że miała zapalenie układu pokarmowego.teraz już jest lepiej ale ciągle ta biegunka już mnie to martwi a na dodatek zaraziła się druga córka.

Gość mama maluszka
to moj mały podobnie ma alergiczne zapalenie jelit i przy okazji steroidowego leczenia w szpitalu zaraził sie rotwirusem. Do tej pory tez miał często biegunki ale przyczyna była alergia. A teraz ponoc na sterydach nie powinien miec reakcji alergicznych i lekarze twierdza ze brzydkie kupy to wina rota... sama nie wiem

Gość mama maluszka
teraz jestesmy w domu, dostaje dalej sterydy ale w tabletkach a poprawy brak :(

to jest jakaś masakra. tyle dzieciaków teraz na to choruje szok.

Gość mama maluszka
ale chyba kiedys to mija?

oby jak najszybciej to mineło,trochę boję się że przez tą biegunkę odwodni się,co prawda pije już lepiej ale to jeszcze nie to

Gość pampa tornado
mama maluszka: sterydy działają immunosupresyjnie, więc nie ma się co dziwić, że ten rotawirus się wciąż utrzymuje

Moja starsz córka(wtedy niecałe 9 lat) miała 3 dni-wymiotowała na kibelku tzn.że leciało niestety z dwóch stron,koszmar co się dziecko nacierpiało bo nic nie jadła a odruch wymiotny cały czas!!!!SZOK!!!Młodszy syn 3 lata miał prze 7 dni-pierwszy dzień również wymiotował nawet wodę krórą wypił a od drugiego dnia tylko kupka jeżeli to można nazwac kupką-sama woda,do tego stopnia że pieluchy mu zakładałam których już nie nosi bo nie nadążał(ok 30 pieluch na dzień),naszczęście pił wodę,prawie nic nie jadł.Drugiego dnia kochana mamusia zrobiła syniowu rosołek KTÓREGO OKAZUJE SIĘ NIE WOLNO DAWAĆ przy rota!PIł nic nie jadł i męczył się przez tydzień,w nocy nie spał bo go pupa bolała(piekła)odzwyczajony od pieluch......jednym słowem masakra!!!!!!!!!Jedną dobrą sprawą na rota okazuję się że czym człowiek(dziecko)starsze tym lżejsze objawy ale czegoś takiego najgorszemu wrogowi nie życzę!!!!POzdrawiam Was ,,,jeszcze trochę i po tym gównie!

Gość mama maluszka
pampa tornado - tak właśnie podwjżewam że to może byc wina sterydoterapii, mam jednak nadzieje że w końcu organizm wydali to z siebie

KATARZYNA ja tak samo nie nadanrzam zmieniać pieluch teraz jest lepiej ale zrobiła się taka marudna że nie wiem czy ją coś boli czy juz się przyzwyczaiła tak marudzić