Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy jest w ogole cos takiego

Dobra książka, warta przeczytania dla każdego - jest taka?

Polecane posty

przyznaje sie ze wiecej ogladalam jak czytalam :) ale owszem czytac tez czytalam troche :) w sumie moze skompletuje cala jego tworczosc, da się kupić w pl wszystkie jego ksiazki tak normalnie czy trzeba sie naszukac nie wiadomo gdzie?

Gość 87987yui8
w księgarniach jest masa, możliwe że sie da, ale jest tego 40 tytułów. Na allegro chyba tym bardziej. Ja polecam zwłaszcza "TO", Bastion, Pod kopuła Wielki marsz, Uciekiniera, Historię Lisey, Rękę mistrza, ale wszystko ma dobre.

Gość mam jeszcze....
opowiadania Hemingway'a - jedno czyta się 20-30 min. a niektóre to naprawdę perełki ;)

Ok to Kinga i Hemingwaya zacznę po kolei wykupywać bo faktycznie oni mi bardzo odpowiadają. Tak jak Brown którego brakuje mi tylko cyfrowej twierdzy ale myślę ze ona by mnie nie zainteresowała, a zwodniczy punk czeka na przeczytanie :P

Gość nbjdsihgfugbew
1. Mistrz i Małgorzata !! 2. Quo vadis :)

Gość a może by tak
teraz na topie są szwedzcy autorzy: Stieg Larsson http://merlin.pl/Mezczyzni-ktorzy-nienawidza-kobiet_Stieg-Larsson-Larsson-Stieg/browse/product/1,625724.html 1 tom, potem są jeszcze dwa albo o wiele lżejsze: Camilla Lckberg http://merlin.pl/Ksiezniczka-z-lodu_Camilla-Lackberg/browse/product/1,690424.html 1 tom, jest jeszcze kilka - to się czyta baaardzo szybko a tak poza tym polecam nieśmiertelną Agatę Christie :)

Oliver Sacks "O człowieku, który pomylił swoją żonę z kapeluszem' Carl Louise Zafon (nie wiem czy dobrze przeliterowałam nazwisko) 'Cień wiatru'. Nie mogłam się od nich oderwać, dosłownie! Szkoda mi było przerywać czytanie by coś zjeść:) Szczerze polecam.

Quo vadis mam :O Dostałam w prezencie od mamy kiedyś :O Totalnie nietrafiony prezent :O Tak jak trzej muszkieterowie od taty :O Nie dla mnie Christie kiedyś coś czytałam ale niezbyt mi przypadła do gustu, zbyt kryminalna jak dla mnie chociaż w swoim gatunku idealna ;) Meżczyźni... brzmi ciekawie księżniczka ... brzmi ciekawie meżczyzna ktory.. chyba nie dla mnie cien wiatru juz padlo i zainteresowalo mnie :) No wlasnie ja kupuje ksiazki NOWE nie wypożyczam

tytuł 'O mężczyznie, ktory pomylil swoja zone z kapeluszem' tez mnie zniechecil, ale fabula powalila na lopatki. Ksiazka jest napisana przez neurologa- psychiatre, ktoey opisuje najdziwniejsze przypadki chorob psychicznych i zaburzen. Autor ma niesamowicie cieply stosunek do swoich pacjentow, opisuje barwnie i ciekawie. Kazdy rozdzial jest poswiecony innemu pacjentowi. Oczywiscie nie wiem jaka tematyka Cie interesuje, ale z reka na sercu moge powiedziec, ze to jedna z najciekawszych ksiazek, jakie przeczytalam (a jest ich sporo). Na amazonie mozna tez kupic nowe ksiazki.

Gość a może by tak
'Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" czytałam do 4 rano ;) choć jest parę paskudnych scen to jednak polecam, ogólnie czyta się szybciutko. "Cień wiatru" też ok, choć to zupełnie inny styl a co do Agaty- to zależy na co trafiłaś, mimo że wszystko to kryminały to jednak się od siebie różnią - polecam np. "Zwierciadło pęka w odłamków stos" albo "Tajemnica bladego konia"

a nawet nie pamietam co to bylo bo to pare lat temu i nie spodobalo mi sie Aha to o mężczyźnie to z opisu myślałam że to jakiś bełkot lekarza, analiza pacjenta itp a nie że historie opisane. A no to zajrzę w ksiegarni to przeczytam fragmenty i zobacze moze faktycznie ciekawe bedzie

jaki jest adres na tego amazona? bo znalazłam tylko zagraniczny i tam mi nie wyszukuje ksiazek pl

up :)

up

jack ketchum - dziewczyna z sasiedztwa, saga avalon zimmer no i toy wars ziemianskiego tyle od wu^^

Gość xxxxxxxxxxbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
alicja trzynasty aniol kolo czasu

Ktoś jeszcze cos?

Gość Lupencja
"Księga z San Michele"..... "Stąd do wieczności"... i Na pewno" "Sto lat samotności"

Ja ostatnio trochę czytalam o związkach międzyludzkich i przypadkiem natknełam się na ksiązkę 'Romans internetowy' z wydawnicta "Historie prawdziwe" i fajnie czyta się różne historie na ten temat a ponieważ lubię spojrzeć na rózne zjawiska z perspektywy socjologiczno-psychologicznej to fajnie poczytać takie historie i sobie przeanalizowac takie zjawiska :)

Gość yoloyy
Z takich aktualnych książek to na pewno wart uwagi jest Hill i jego – Przekręt. Futbol i zorganizowana przestępczość ( www.officyna.com.pl/ksiazka-przekret-futbol-i-zorganizowana-przestepczosc ). Nie można się pozbierać po tej książce. Już żaden mecz nie jest taki sam ;P także jak coś to czytacie na własną odpowiedzialność. Mnie tak książka skrzywiła nieco. Ridley Scott produkuje serial na podstawie książki, także będzie ciekawie ;>