Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greentaee

jak to jest z tą zieloną herbatą w ciąży?

Polecane posty

Gość greentaee

uwielbiam zielona herbatę, a na necie jest wiele sprzecznych informacji, za tydzien mam mojego gina wiec sie jej spytac, ale powiedzcie mi kobitki czy wy ją pijecie??

Gość izia87
podobno nie można ja nie piłam.

Gość zrrrt
oczywiście, że można. przestańcie wymyślać. wszystkie moje kolezanki piły zielone herbaty i wszystkie mają zdrowe dzieci, i ja tez pije, pytałam lekarza, mówił, że można. oczywiscie bez przesady jak ze wszystkim, ale 3-4 filiżanki dziennie na pewno nie zaszkodzą:) ja uwielbiam z lidla z grejfrutem i dodaje sok malinowy mniammm

Gość greentaee
no ja tez słyszalam, ze mozna, a czemu niby nie mozna????????? przeciez jest bardzo zdrowa :)

ja piłam całą ciążę codziennie 3 kubki zielonej herbaty, teraz karmie już 5 miesiąc piersią i też codziennie piję jej dość sporo, wszystko jest jak najbardziej OK z moim dzieckiem. Moja lekarka powiedziała że można pić zielona herbatę, kawę też można, tylko nie mocną siekiere.. ;)

Piłam zieloną herbatę przez całą ciążę ale tylko jedną szklankę i dziecku nic nie jest

A dlaczego niby nie? Teiny ma minimalną ilość, jest zdrowa. Czytałam że nie powinno się pić mocnej czarnej w dużej ilości (ale to jak z kawą), czerwonej- bo działa niby odchudzająco, a ciąży takie środki niewskazane, niektórych ziół, za to nigdzie nie czytałam żeby zielona herbata była niewskazana (patrz na Chińczyków- mało ich? ;) ). Piłam przed ciążą kilka do nawet kilkunastu dziennie, w ciąży nie zmieniałam nawyków, ani nie mam zamiaru po ciąży tego robić... Nie piję jakiejś super jakościowo ale pewnie zdrowsza od wielu innich napoi.