Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ku mać

co było gorsze - PORÓD bez znieczulenia czy ból po CC ?

Polecane posty

Gość ku mać

To pyt. kieruje do mam, które rodziły sn i miały cc ?

Gość zdecydowanie ból po CC
pół roku minie ta blizna ciągnęła.... do tej pory czasem ją czuję np podczas uprwianiu sexu w niektórych pozycjach.

Oczywiście gorzej boli po cesarce. Ja rodziłam bez znieczulenia siłami natury i nie było tak żle. Ból jest tylko przez chwilę. A cesarka to w końcu poniękąd operacja. Boli jak skurczysyn:)

Gość izia87
ja prawi rodziłam zrobiłam 2 parcia i dziecku tetno zanikło ulzyło mi jak wzieli mnie na cc gorsze sa bóle porodowe ból po cc jest latwy do wytrzymania przez okrez w szpitalu masz leki przeciw bolowe a w domu juz jest prawie ok

ja miałam tylko CC, ale jak wiem z obserwacji i opowiadań to kobiety po SN mogą już po kilu godzinach sie swobodnie poruszać a po CC dopiero w 3 dobie zdejmują szwy i człowiek ma obawy aby wszystko nie pękło i ten ból przez kilka dni na środkach przeciw bólowych , wiec CC wybiera sie w ostateczności , niestety mi nie był dony poród SN, bo wszystko sie odwróciło

izia, *** to super że tak wspominasz CC, bo w moim przypadku było na szybkiego ratowanie dziecka, rozcięli mi przy okazji pęcherz, a po cesarce zdarzają się często zrosty i inne guzy, ( nigdy nie wiadomo co z nich może jeszcze powstać) rodziłam 18 godzin poród był trudny, ale sie posuwał do przodu juz wszystko było ok(położna widziała główkę dziecka)> a tu nagle zaczęło się cofać i lekarze musieli zrobić CC, wiec powiem ci że wiem co to bóle porodowe i po CC , wiec myśle że poród SN jest lepszy

Gość mamamamam26
ja mialam tylko cc ale sobie chwale - boli ale dostaje się środki a po 3 dniach jest już naprawde ok - po tyg już było super - po sn wiem że czasem nawet usiąść ciężko.....

mnie nic nie bolalo po cesarce..jakies ciagniecie kolo tygodnia i to wszystko, zreszta do tej pory, 11 tyg po porodzie trzyma mnie znieczulenie na dolnej partii brzucha, sam porod tez wspominam super, znieczulenie bylo podane od pierwszych boli, nie wyobrazalam sobie inaczej..

mnie nic nie bolało po cesarce więc jaki ból po cc? Za to mam porównanie bo pierwszy poród był naturalny, to jest dopiero ból

Gość 4412412
ja miałam dwie cesarki i nie wiem w ogóle jaki ból po nich? Co wy pieprzycie? Jak sie smiałam to trochę mnie łaskowtało.... skurcze tez miałam, przetrzymywali mnie 2 godziny w II fazie porodu, był to ból nie do wytrzymania. porównywanie CC do porodu naturalnego jest śmieszne, to jakby porównywac ukąszenie gza do odcinania żywcem konczyny....

Gość justyna19
Ja rodzilam naturalnie w grudniu 2010, bole porodowe sa bolami nie do wytrzymania w szczegolnosci jezeli sie meczy z nimi pare ladnych godzin...Ja meczylam sie od 22 do 14.05 na 2dzien az urodzilam coreczke, sam porod nie boli jak sa bole parte. Moim zdaniem lepiej jest urodzic normalnie, wiem sama po sobie ja po 2godzinach poszlam pod prysznic (chociaz bardzo krecilo mi sie w glowie) a dziewczyna z ktora lezalam na sali po cieciu doszla do siebie dopiero po 3dniach!

mi po 2 dobach sn zrobiono w końcu cesarkę i to było wybawienie. Znieczulenie mi dali, syna wyciągneli i po kłopocie. Blizna bolała, ale brałam leki przeciwbólowe, które ten ból skutecznie eliminowały. NIGDY WIĘCEJ sn. Nigdy, przenigdy. Blizna już bieleje, nawet w wyciętym bikini nie będzie jej widać. Nie będę miała problemów z nietrzymaniem moczu, wypadającą pochwą/macicą. CC jest wspaniałe.

Gość justyna19
perla_z_lamusu Ja wlasnie od pewnego czasu zauwazylam, ze nie moge trzymac dlugo moczu, przed porodem i zajsciem w ciaze moglam nawet trzymac godzinami, juz wiem skad to sie wzielo :/

Gość nie mogę się zdecydowac
nic mnie po cesarce nie bolało - jedną dobę lezałam bo trzeba po znieczuleniu, a potem juz smigałam, po korytarzu i do łazienki pod prysznic byłam przeziębiona i duzo kichałam i tylko wtedy szwy ciągnęły ale wystarczyło się pochylic do przodu kichając i było ok jakies 2 miesiące nie miałam czucia w okolicy blizny jak się wszystko goiło, a potem wszystko wróciło do normy - cesarka to pikuś

Gość justyna19
A i dodam, ze przy stosunku bardzo mnie boli, na poczatku czuje tak jakbym miala mniejsza pipe :P WY tez tak mialyscie 2miesiace po porodzie??

Przykro mi Justyna:( Ale może to tylko nadwyrężone mięśnie, spróbuj ćwiczyć wstrzymywanie moczu kiedy siusiasz. A jeśli nie będzie poprawy to idź do lekarza, są na to metody:)

Gość justyna19
Nad siusianiem mam kontrole, potrafie zatrzymac i wznowic. \to chyba jest dobrze?

Karmisz piersią Justyna? Też miałam takie wrażenie (że jestem za ciasna) w okresie karmienia piersią. Przestałam karmić i problem zniknął:)

Gość jołł
Z tego o widze i słyszę to kazdy inaczej odczuwa, wiec bez sensu sie jest pytać co lepsze. To za bardzo subiektywne wrazenia. Ja miała pierwszy poród sn a drugi po kilku godz bóli cc i szczerze to cesarka porównujac do mojego pierwszego porodu to pikuś. Czuje sie 100 razy lepiej niz wtedy 8 lat temu.

Gość justyna19
tak karmie cycem ;) a po jakim czasie odstawilas od piersi ??

Gość justyna19
nieno popuszczac to jeszcze nie :D nie zamierzam, mam kontrole!! :) :)

Rodzilam naturalnie ale zakonczylo sie cesarka. Ja tam nie pamietam zadnego bolu bo CC. Moze w pierwsza dobe po operacji troszke, ale jeszcze tego samego dnia chodzilam do ubikacji, etc... Bole porodow? Wedlug mnie najgorsze bole w zyciu. :o

Gość jołł
dokładnie bóle porodowe:O brr pamietam to uczucie jak dawali mi znieczulenie w trakcie bóli i jak to znieczulenie zaczeło działać - byłam w niebie ;)

Gość justyna19
a widzisz :) a ja dopiero karmie nie cale 3 :) narazie nie chce rezygnowac, bo sprawia mi to duzo satysfakcji jak moja niunia sobie doi cyca 😍 Ale nie ukrywam tez, ze czuje sie jak krowa, ktora daje mleko :D

Gość calabria
cześć dziewczyny,mogę się przyłączyć do dyskusji na temat porodów?sama jestem po 4 więc mam jakąś skalę porównawczą

Gość bo tak i już
jedna bedzie bolało po cc drugą nie, tak samo jak są kobity które dla których poród naturalny to meczrnia a dla innych pikuś, jestem 10 dni po cesarce i jeszcze 2 dni temu wyłam z bólu przy głupich czynnosciach. teraz się unormowalo, boli tylko w nocy :P co jednak skutecznie ogranicza mnie w opiece nad małym :/ A miało być tak pięknie :P