Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anegra110

URLOP MACIERZYŃSKI

Polecane posty

Gość anegra110

Witam, wiem, że temat już był kilkakrotnie omawiany, ale mój przypadek jest lekko inny:) Mianowicie obecnie jestem na stażu z UP, który trwa do 29.07.2011, termin porodu mam na 21.09.2011, zdaję sobie sprawę, że nie mam szans na zasiłek macierzyński jedynie po odbytym stażu. Dlatego zastanawiam się nad inną opcją, jeżeli mój ojciec, który prowadzi własną działalność gospodarczą by mnie zatrudnił i opłacał składki, to czy w takiej sytuacji jest nadzieja, że otrzymam zasiłek? Jakie byłyby warunki do spełnienia, na pewno umowa na czas określony, a co więcej. Czy wogóle coś takiego ma rację bytu? Z góry dziękuję za wszelkie info!

Gość anegra110
Właśnie zanim napisałam posta, przeczytałam informacje na stronie ZUS, ale nie jest tam wspomniane jak to jest z osobą przebywającą na stażu, ani czy opcja z zatrudnieniem jest do "zrealizowania". Będę wdzięczna za więcej info.

Gość macierzynski
musisz byc zatrudnoina minimum pol roku!bo inaczej nic z tego ale watpie zeby to przeszlo1zadzwon do zuzu i sie dowidz kto pyta nie bladzi:P