Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokateeeeeeee

pytanie o kolczyki dla małej dziewczynki

Polecane posty

Gość mokateeeeeeee

mam 2 córki, 3 letnia i roczną. Tej starszej chciałabym przebić uszy tylko mam pytanie: 1. Czy te kolczyki są na tyle bezpieczne, że dziecko sobie ich nie ściągnie i np. nie połknie? 2. Albo czy młodsze dziecko nie bedzie w stanie ich ściągnąć i połknąć?

Gość mokateeeeeeee
?

Te tzw. ''lecznicze'' kolczyki mają tak dobre zapięcie , że aby je zdjąć ztrzeba użyć siły . Taka mała będzie tak wrażliwa na przekłute uszka , że uwież mi nie będzie się ich czepiała . Ja mojej też zamierzam przekłuć (ma 10 msc) , ale po roku ;) Pozdrawiam

Gość lmnjkm
no mają dobre zapięcia albo i nie, mojej córce wypadl calkiem kolczyk i problem byl ale z ponownym zalozeniem

lmnjkm . może był wadliwy ?? Dobrze , że w buźce nie wylądował . No to się przeraziłam , powiem szczerze . Sama wiem po sobie , że często mam felerne kolczyki i zapięcia , ale myślę , że takie to powinni robić dobrze . Może lepiej samemu prywatnie kupić i dobrze zapięcie sprawdzić ??

Gość lmnjkm
Estera, po prostu o coś się zahaczył, nie pamiętam już o co Czasem tak się może zdarzyć, nie tylko moja córka miała taki przypadek, ale częste to nie jest Tylko płaczu z tego co nie miara....

Gość Swoje dupy poprzekłuwajcie
a nie takim małym dzieciom uszy oszołomki jedne:(

Gość lmnjkm
miała miała 1,5 roku, czekałam na taki okres wiosenno-letni

Gość lmnjkm
*moja miała

no właśnie ja też tak zamierzam , że jak czapeczkę jej zdejmę i będę mogła coś lekkiego na główkę założyć . ;) Dzięki .

Gość lmnjkm
Nie ma za co ;) Pzdr

Gość trrtrt
Estera0904 -ale twoj mezus mlodziutko wyglada :D

Gość SysioooLinaaa:)
A czemu nie przekłuwać uszu? Kolczyki u małe dziewczynki są specjalne, a nie jakieś długie żeby nie haczyło... Moja siostra jak była malutka miała przekłute uszy, ja nie miałam bo bałam się ale z czasem strach minął i skończyło się to 6 kolczykami w jednym uchu... Do autorki: Nie martw się, nie będzie po to sięgała, nie będą wymyślne więc haczyć jej o nic nie będą żeby chciała je ruszać. Taka mała dziewczynka będzie miała małe więc nic jej nie będzie przeszkadzało:)