Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Serious Ms

20 lat a tak poważne myślenie o życiu

Polecane posty

Gość Serious Ms

Odkąd pamiętam byłam bardzo poważna. Zawsze myślałam o oszczędnościach (żeby takowe mieć) w gimnazjum pracowałam, w liceum też. Po maturze kilka prac na raz, silna potrzeba bycia samodzielną. I to chyba mnie czasami przerasta. Chciałabym mieć dziecko, prześladuje mnie myśl, że nie zdąże go mieć. Boję się popełnić nierozważny krok. A wokół mnie wszyscy się bawią, nikt się niczym nie przejmuje. "Oszczędnosci? Jakie oszczędności? Trzeba się bawić, wyszaleć teraz!" Może jest w tym i jakaś racja, ale ja po prostu tak nie potrafię. Ciągle się zamartwiam czymś i nie wiem, jak to zmienić.

miałam podobnie i mam.... z tym że znajdowałam zawsze czas na zabawę i na obowiązki

Gość fecet lat 21
Mnie też wszyscy mówią, że jestem poważny. Nie rozumiem kolegów w moim wieku, którzy grają w play station. Potrafię sobie zaoszczędzić pieniądze, kiedy tylko chce i wydać na co che. Jestem idywidualistą. Ubieram się inaczej, zachowuje inaczej i myślę inaczej niż ludzie z którymi na co dzień się spotykam. I tak czasami mnie wkurzają, bo nie potrafią mnie zrozumieć i myślą, że jestem idiotą. Wtedy mnie nachodzą takie myśli, że całe życie będę sam. Ale nie zamierzam się zmieniać i już!

Gość Serious Ms
Dziękuje za odpowiedzi. Facet lat 21- a jak sobie z tą nadmierną powagą radzisz?

Gość może pojawiła się już lepsza
facet- jeśli traktujesz grę na play station jak zbrodnię, to... :O nie wiem czeu, ale mam wrażenie, że próbujesz tu zaprezentować jaki to jesteś 'wyróżniający się', 'wyjątkowy' :D może sprowadze Cię na ziemię, ale istnieje wiele takiich osób- jednak nie są na tyle butni, żeby robić z tego wielkie halo i nazywać się 'innymi', bo każdy jest inny :D

Gość fecet lat 21
A moja najlepsza psoapsiolka, to Ania Rączkowska, znasz taką ??

Gość fecet lat 21
Już się ktoś pode mnie podszywa. Reszta mnie za nic obraża. Jest tak jak pisałem. Dlatego jestem samotną duszą. Po co żyć w stadzie, skoro składa się ono z samych baranów? Ja wolę być sam, bo wtedy mam święty spokój. A jak pokazało już nie raz życie, to właśnie drzewa rosnące samotnie na polu są silniejsze od tych w lesie!

Gość fecet lat 21
Granie w play station nie jest zbrodnią. Ale jak ktoś, kto ma 21 lat i więcej i całe dnie gra jak najęty to chyba jeszcze czuje się dzieckiem z podstawówki.

Ja wolę być sam, bo wtedy mam święty spokój. A jak pokazało już nie raz życie, to właśnie drzewa rosnące samotnie na polu są silniejsze od tych w lesie! koniecznie przenies sie do nepalu

Gość fecet lat 21
Do zawsze szczery Może w Nepalu (nazwy państw pisze się dużą literą) nie ma takich nietolerancyjnych i myślacych stereotypami ludzi ja ty.

myslacych stereotypami? chlopie, wake up po pierwsze nie jestes wyjatkowy po drugie piszesz swoje glebokie wywody o stadach na forum - ring a bell?

Gość oszzzkurnaaaaaa
". Nie rozumiem kolegów w moim wieku, którzy grają w play station. hahahahhahahahah leże i kwieczeeeee hahahhhahahahahahahahhahahahahahahahah hahahahahahha pisz dalej :D jestes zajebisty :D

Gość a moze by inaczej...
fecet lat 21, współczuję ROZMÓWCÓW. Odnośnie "play station". Każdy jest dzieckiem, ale tylko CHORE DZIECI śmieją się z takich jak ty. "hahahahhahahahah leże i kwieczeeeee" - a za parę lat, to "zasrany niemowlak" leży i kwiczy, bo TATUŚ NIE MOŻE TERAZ PRZERWAĆ, ale jak tylko wróci z siatami mamusia.......

"mam wrażenie, że próbujesz tu zaprezentować jaki to jesteś 'wyróżniający się', 'wyjątkowy'" - też mam takie wrażenie, że jest "'wyróżniający się', 'wyjątkowy'". Ale czy tylko chęć autopromocji powoduje, że zabiera głos w sprawie? A co mówi? 20 latko, nie jesteś TĄ jedyną INNĄ w stadzie.

Uderz w stół....... I stado zaczyna kąsać.... "playstation jesli juz" Dlaczego nie ZABAWKA, jeżeli już?

Gość fecet lat 21
a powiedzialem, ze to nie zabawka? A musiałem mówić, że nepal pisze się z dużej litery?

Gość fecet lat 21
opowiedz co jeszcze wyjatkowego jest w tobie Tobie mogę powiedzieć tylko jedno. To, że nie jestem taki zgorzkniały jak ty. I tak cięzko doświadczony.

nie dosc ze indywidualista to pewnie jeszcze introwertyk :)

Gość fecet lat 21
skup sie na tym jaki jestes A ty? Czemu nie odnosisz się do wypowiedzi tej dziewczyny? Co cię tu sprowadziło? Przecież nie temat.

Gość Serious Ms
Dzięki za wnikliwą analizę mojego problemu. :(

Gość onalbn
Serious Ms - ale czy czujesz sie z tym zle? Pomysl o rowiesnikach, ktorzy w wieku 25 lat beda niezaradni zyciowo jak mlodziez po gimnazjum. Na studia mama dala, na stancje tata dal, kieszonkowe sie przepilo, a teraz? Mama i tata to nie bankomaty, w koncu kazdy musi sie usamodzielnic, a Ty bedziesz miala latwiej. Na pewno dasz sobie rade...Zazdrszcze Ci. facet lat 21 - ja tam tez bym Ciebie unikala :O Udowadnianie innym, ze jestes lepszy i nikogo nie potrzebujesz do szczescia to najlepsza droga do samotnosci 🖐️

Tez należałam (należę?) do tych "bardziej poważnych" aniżeli rówieśnicy ;) Z jednej strony kwestia charakteru, z drugiej sytuacji życiowej. Przesadnie sie wszystkim przejmuję, a zazwyczaj okazuje się że niepotrzebnie :) Czasem za dużo myslę, analizuję. CZasem jednak wyłączam myślenie i wtedy mam cudowny dzień :D po prostu się cieszę życiem. To dobrze że taka jesteś, każdy jest inny :) Pozwól sobie tylko na chwile beztroski i zabawy ;)