Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patynka

Rozliczenie podatkowe...

Polecane posty

Witam.W maju zwolniłam sie z pracy za porozumieniem stron.Z tego powodu jestem raczej w nieprzyjaznych stosunkach z szefową(byłą).Do tej pory nie otrzymałam rozliczenia podatkowego.Mam wrażenie ze utrudnia m dokonane tego rozliczenia z Urzędem Skarbowym.W jak sposób mogę zmusć byłego pracodawce do wysłana m tych dokumentów?

Gość pracodawca ma obowiązek
do końca marca dostarczyć rozliczenie, nie ma możliwośći aby utrudniał Ci rozliczenie ze skarbówką!

musi mieć potwierdzenie doręczenie albo chociaż nadania do ciebie rozliczenia... jeśli chcesz wiedzieć czy pit został wysłany to zapytaj kogoś z byłych współpracowników albo byłego pracodawcę

Z tego co wiem,nikt z pracowników nie otrzymał tych rozliczeń. przeczytałam ze powinna jednak wysłać je do końca lutego...

skoro nikt jeszcze nie otrzymał tzn, że pracodawca się nie spieszy... jego problem... ma jednak czas do końca marca... jeśli do końca marca pitu nie wyśle możesz go pociągnąć do odpowiedzialności... póki co możesz jedynie grzecznie poprosić i czekać... ps. a jesteś pewna że w ogóle pit dostaniesz? nie pracowałaś na "czarno"?

Gość ja musiałam usypiać w wózeczku
28 lutego to ostatni dzień w jakim mogła wysłać listem poleconym. Więc wstrzymaj się z nerwami do przyszłego tygodnia, bo ja nie z twojej firmy i też czekam:)

Otrzymałam świadectwo pracy,wiec nie pracowałam na czarno...

no to musisz czekać... nie pytałam o tą prace na czarno złośliwie, po prostu wiem, że tak się zdarza, że pracodawca nie zgłasza umowy...

Wysłałam jej sms-a z prośbą o te dokumenty w lutym.Oczywiście bez odezwu....