Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to bezpeczne?

Czy takie nosiedełko/ chusta jest bezpieczna dla dziecka?

Polecane posty

Gość czy to bezpeczne?
???

Gość nienie123
nie

Gość czy to bezpeczne?
No a moze cos wiecej na ten temat? Bo rozważam zakup czegoś takiego. Widziałam mamy z dziećmi w takich nosidełkach i bardzo fajnie to wyglądało tzn że wygodnie i dla mamy i dla dziecka. Ułatwiło by mi to życie bo nie mam samochodu i muszę jeździć autobusem, a wiadomo jak jest z wózkiem a autobusie.

Gość .....................ludde
chyba nie bardzo, bo kilka lat temu w stanach byla afera kiedy niemowle sie w takiej udusilo, bo lezac w niej mialo tak przygieta glowe do klatki piersiowej, ze doszlo do niedroznosci drog oddechowych i smierci przez uduszenie jesli juz to kup zwykla chuste elastyczna, albo zwykle nosidlo na brzuch a nie przez ramie

Gość czy to bezpeczne?
Słyszałam właśnie że jakieś nosidełka spowodowały śmierć dziecka, ale nie zgłębiałam się w temat i nie wiem o jakie chodziło. Chusta mnie nie przekonuje i takie zwykłe też nie. To zobaczyłam i wydało mi się wygodne, ale jeśli faktycznie o to chodziło to gra nie warta świeczki.

sa zdjecia w internecie tego nosidla z usa i jest to taki model chusty i nosidla na brzuch sa najbardziej sprawdzone na calym swiecie

Gość czy to bezpeczne?
No to nic, chyba sobie daruje bo chusty to ja się nie naucze wiązać znając moje umiejętności i mozliwosci manualne (krawata wiązać nie potrafie mimo ze się uczyłam długo. Dobrze ze mąż się nauczył i sam sobie wiąze)

Gość czy to bezpeczne?
oj nie, jeśli to ma byc niebezpieczne dla malucha to zadowole się wózkiem. Nie mam zmiaruryzykowac.

Chuste jest banalnie prosto zawiazac Na youtube sa setki filmow na ktorych jest to zaprezentowane na zywych przykladach Nic trudnego

Gość czy to bezpeczne?
no a jaką chuste dla noworodka najlepiej kupic bo ja jestem zielona w tym temacie. Chciałabym cos taniego bo nie wiem czy w ogóle bede uzywac, a jeśli bede to pewnie sporadycznie do autobusu. No i jestem raczej większych rozmiarów wiec pewnie ta chusta musi byc jakas spora?

elastyczna, bo tkane sztywne sa dla ciezszych wiekszych dzieci

najtansze sa polskie i wcale nie gorsze od zachodnich (bebelulu, lennylamb, babylonia, nati, tuli i masa innych) poszukaj przez google