Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki2424

ustanowienie kuratora dla małoletniego dziecka

Polecane posty

Gość niki2424

czy zawsze podczas rozwodu ustala sie kuratora dla małoletniego dziecka czy muszą byc ku temu jakieś przesłanki? oczywiście w przypadku gdy to matka sprawuje opiekę nad dzieckiem

Gość niki2424
jw

Skąd taki pomysl glupi wogole? Kurator bo rodzice sie rozwodzą? To dzie oddzielne bajki przeciez. Chyba ze sa przesłanki poważne to moze ale z powodu rozwodu ma zawsze byc kurator? Pierwsze słyszę. Znaw wielu po rozwodzie i nikt kuratora nie mial.

Gość niki2424
no ja właśnie tez nie słyszałam zeby po rozwodzie był kurator ustanawiany dla dziecka dlatego pytam, u mojej znajomej własnie taka sytuacja ma miejsce ze są ustanowił kuratora ale nie chciałam dopytywac dlaczego bo mi głupio było

Gość 41441412
kurator dotyczy rodzin patologicznych....

No to albo dziecko jest przestępca ;) albo ktos moze nagadał ze świadków cos głupiego. Albo rodzice na siebie donosili ze np biją dziecko albo cos? No pierwsze słyszę. Mozliwe ale z praktyce to nie znam przypadków takich.

Dokladnie. Moze pili, albo bili, albo sąsiedzi powiedzieli ze częste klotnie. Moze policja odwiedzała no cos w kazdym razie musiało byc nie tak.

Gość bozesz poszukaj sobie na necie
kodeksu rodzinnego i opiekunczego tam jest dokladnie napisane kiedy ustanawia sie kuratora jasne ?? czy taka leniwa jestes ze musisz pytac ??

Gość 41441412
a brak pracy rodzica może byc przyczyną?

Gość też interesowna
Kuratora ustanawia się jako bezstronnego reprezentanta dziecka, bo oboje rodzice w tej sprawie są stronami. To nie jest takie zadanie jak kurator dla nieletnich np. Funkcjonuje tylko podczas trwania prawy rozwodowej.