Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja się pytam...

pomoc psom w potrzebie odezwij się!

Polecane posty

Gość a ja się pytam...

Zajrzałam na Twojego bloga, chciałabym przyjąć pieska ale niestety warunek jest że musi to być piesek malutki ( nie musi być młody). Na Twojej stronie chyba nie da się tak wyszukać to może dasz mi "namiar" na konkretnego pieska? Jak przebiega taka adopcja?

Gość a ja się pytam...
haloooo

Adopcja polega na tym, że dostajesz pieska za darmo. Ale musisz się najpierw spotkać z wolontariuszem, który będzie chciał Cię poznać (to nic osobistego, po prostu sprawdzamy, czy piesek po raz kolejny nie trafi w złe ręce). Podpisujesz też umowę adopcyjną. Ja działam od niedawna, na mojej stronie jest dopiero kilkanaście psów. Ta strona pełni rolę działu ogłoszeń, każdy piesek jest w innym mieście i pod opieką innego człowieka. Pod każdym zdjęciem znajdziesz namiary na osobę, do której należy się zwrócić w sprawie konkretnego psiaka. Piszesz, że interesuje Cię mały piesek. Jedyny mały psiak, o którym mam obecnie ogłoszenie, to Antek: http://psia-adopcja.blogspot.com/2011/01/blog-post.html Jeśli masz jakieś konkretne preferencje co do rasy, napisz do mnie maila (adres na stronie), a ja skontaktuję Cię z kimś, kto posiada takiego pieska do adopcji :)

na twoim miejscu zabrałabym Antka.... w oczach ma coś takiego :) nie wiedziałam że takie coś istnieje jak adopcja psa .... jak narodził się ten pomysł??

a te szczeniaczki.... szkoda ich... żebym tak mogła sobie pozwolić na pieska

Gość a ja się pytam...
o jejku jaki on śliczny jest :) A powiedz mi skąd jest akurat ten? nie chce robić nadziei tymczasowej właścicielce jak okaże się drugi koniec polski. Rasa i wszystko inne mi bez znaczenia tylko właśnie malutki żeby był

Ja spotkałam się z adopcją psa dzięki szczeniakowi, którego kupiłam. Zarejestrowałam się na forum dla miłośników tej konkretnej rasy i znalazłam tam dział o pieskach "w potrzebie" - marniejących w schronisku, odebranych właścicielom, którzy je katowali, znalezionych na ulicy, itd. Poznałam kilka fantastycznych wolontariuszek, które szukają dla tych piesków nowych domów - z ogromnym zaangażowaniem, zupełnie za darmo, z miłości do zwierząt :) Na tym forum znalazłam ogłoszenie o suczce tej samej rasy, co mój kupiony wcześniej szczeniak. 6-miesięczna bidulka była katowana przez swojego, pożal się Boże, pana. Serce mi pękało, jak na nią patrzyłam, no i zdecydowałam się na zaadoptowanie suczki :) A po tym, jak przeszłam przez procedury adopcyjne i dotarło do mnie, że to nic strasznego, sama poczułam potrzebę pomagać :) http://psia-adopcja.blogspot.com Pomóżmy pieskom znaleźć nowe domy! ❤️❤️❤️❤️❤️

Antoś jest w Poznaniu. Ale: ODLEGŁOŚĆ NIE MA ZNACZENIA! Takich świrów jak ja jest więcej, współdziałamy i jesteśmy w stanie zorganizować transport psa do każdego miejsca w Polsce.

Gość a ja się pytam...
podszywy idźcie spać :O tak Antek śliczny :) Taki kochaniutki się wydaje że pewnie lubi leżeć na kolanach i się tulić, żeby go głaskać i tak by mi usypiał. Ahhh taką kruszynkę właśnie bym chciała

nono szlachetny cel.... jak tylko osiądę tyłkiem na miejscu ... to i ja zabiorę jakiegoś pieska ...bo nie mogę patrzeć na te biedaki... a szczególnie na Atosa z złamaną łapą... porzuconego przez właścicieli ...którzy chcieli go uśpić:(

Gość a ja się pytam...
Kojarzycie film/bajkę Asterix i Obelix? Ten ich piesek to moje marzenie ogólnie :) Ale nawet nie wiem czy to rasa jakaś dokładnie czy taki kundelek. Poznań niedaleko :) Napisze na to gg jutro :)

Podszywy to urok kafe :) Adopcja to super sprawa, dostaje się psiaka za darmo, a dla takiego biedactwa zmienia się cały świat. W Polsce nie jest jeszcze zbyt głośno o adopcji zwierząt, staram się choć trochę to zmienić.

Gość a ja się pytam...
powtarzam podszywy idźcie spać temat was nie interesuje to po co się tu zwalacie? po co miałabym pytać czy nauczony czystości jak jest tam napisane że tak :O Myślicie że jak użyjecie słów typu "szczy i sra" to jesteście super podszywaczami? żałośni jesteście :O

wezmę ten adres i porozsyłam między znajomymi może coś więcej uda się dla nich zrobić

Ten z filmu to weścik jest :) West Highland White Terrier, o ile mnie wzrok nie myli (wygooglałam tego psiaka). Moja koleżanka jeszcze parę dni temu miała takiego do adopcji! :)

dobrze - dziękuję Ci serdecznie! Też nie mogę patrzeć na te biedactwa :( Moją adoptowaną sunię jakiś debil katował, a tymczasa, którego mam w domu, właściciel oddał do uśpienia, bo mu się WYDAWAŁO, że piesek jest chory :O

Gość a ja się pytam...
Przepiękny :) Podszywie jakbym miała Antka i wdeptałabym w jego kupkę to nie zrobiłoby to na mnie wrażenia - widać że nigdy psa nie miałaś/eś

zawsze kochałam psy... ale pierwszy raz widzę tą stronkę ... zacznę działać więcej w rodzinie też... za bardzo nie umieją mi odmówić :)

Gość a ja się pytam...
hahahahaah to był dobry rym podszywie :D a z tym blogiem to też ciekawa sprawa. powiedz mi jakbym też takiego chciała założyć to jak? Muszę się kontaktować z każdym właścicielem czy np mogę z Tobą i od Ciebie brać namiary na pieski a później potwierdzenie jak jakiś piesek znalazł już dom? Ty masz na blogspot a ja ogólnie prowadzę swojego bloga na pinger i może tam bym założyła - zawsze to więcej możliwości :)

W każdej chwili możesz założyć swojego bloga! Im nas więcej, tym lepiej :) Czy byś mogła brać ode mnie pieski? Pewnie, ale w sumie po co mamy się powtarzać, psów czekających na adopcję jest mnóstwo, lepiej dać szansę innym. Ja swoje biorę z forum labradory.info, z dogomanii i z facebooka, dostaję też zgłoszenia od osób, które zobaczyły mojego bloga w necie. Wchodzisz sobie na jakieś psie forum, np. na dogomanię, czytasz wątki o psach, które szukają nowego domu i oferujesz swoją pomoc w ogłaszaniu takiego psiaka. Uwaga: żeby to miało sens, musisz porządnie rozreklamować bloga, żeby był poczytny :)

Gość a ja się pytam...
Myślę że dam radę bo mój blog jest dosyć poczytny, a poza tym udzielam się na kilku stałych poczytnych forach o różnej tematyce i wrzuciłabym linka w stopkę - to już coś ;) Do tego mam "wtyki" na jednym z najbardziej znanych portali społecznościowych więc pogadam o jakimś małym banerze czy reklamie ( pogadam czyt. Tatooooo nooo na tydzień chociaż, nie bądź świnia- tato moja wtyka:P ) Puki co wrzucę Twojego i rozreklamuje ;) Spadam spać, jutro zajrzę na to co podałaś i poczytam tam jak to wygląda

Gość a ja się pytam...
ahh nie no przepraszam bo tak się rozpędziłam.... MOGĘ? żebyś się jednak nie zdziwiła jak gdzieś zobaczysz swój adres bo nie zapytałam a już mówię o reklamie

Jeszcze zajrzałam... Czy możesz?! Będę ogromnie wdzięczna za rozreklamowanie! Im więcej osób trafi na tego bloga, dowie się, że istnieje coś takiego, jak adopcja zwierząt, tym lepiej dla tych biednych piesków! Z całego serca dziękuję! :):):)