Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewka234567

9-miesieczny bobasek

Polecane posty

Gość ewka234567

witam dziewczyny:) napiszcie mi jakie postepy zrobily juz wasze dzieciaczki? moj siedzi samodzielnie,raczkuje ale lepiej do tylu,staje na nogi jak lezy na brzuchu,sam sie podnosi,caly czas gaworzy ,nawet aaa i am juz mowi .jak tam wasze maluchy w tym wieku?kiedy dziecko juz tak stabilnie chodzi?to pytanie do mam starszych dzieci. wiem ze kazde dziecko sie inaczej rozwija .

Gość ewka234567
nikt nie napisze?

Gość ewka234567
to fajnie :')dosc szybko:)

Jak sama napisałaś każde dziecko rozwija się w swoim tępie . Mój ma prawie 9 miesięcy . Siedział też jak skończył 6 i wtedy mu 2 ząbki wyszły . Obecnie też staje na nogi ale nie raczkuje tylko się czołga a po za tym bardzo ruchliwy kręci się turla podskakuje na tyłku itp. Jeśli chodzi o mowe to czasem mama tata i baba mu wyjdzie a tak to gaworzy po swojemu tak jakby coś opowiadał. Po za tym jęzor wywala i się z tego cieszy :) ale to wujek go nauczył a ja oduczam teraz .

moja córcia chodzi już trzymana za rączki, sama wstaje w łóżeczku, ma 1 ząbka, mówi tata, nie, robi papa, brawo i jakieś swoje głupotki:)

moj raczkuje do tylu,wstaje na nogi ,przekreca sie z boku na bok gaworzy po swojemu,czasami uda mu sie wypowiedziec mama tata,am.ogolnie strasznie ruchliwy.

Gość moje dziecko ma
8 miesiecy, siedzi stabilnie od 6 miesiaca, podniesie sie do siadu z kazdej pozycji, raczkuje, wstaje sama w lozeczku, chodzi za rece, ale to takie koslawe jeszcze jest;) mowi mama, czasami tata, baba, robi papa, mowi cos tak jakby "nie" i pokazuje "nie" glowka np jak juz nie chce wiecej obiadku. zebow brak:D