Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ALICJA1000

CO ZROBIC BY MOJE PIERSI NIE UCIEKAŁY NA BOKI

Polecane posty

Gość ALICJA1000

hej dziewczyny mój problem,a może raczej nie problem a kłopot to moje piersi. Są niewielkie miseczka B,ale niestety nie maja pięknego kształtu, Uciejaja mi na boki,czy można jakoś to skorygować,może jakieś ćwiczenia?????

Potwierdzam, musisz dobrać właściwe biustonosze. Jakie masz wymiary pod biustem (mierzysz ścisle i na wYdechu) i w biuście? ":)

Gość owszem prawidłowy
biustonosz to podstawa, ale powiem, że dobrac dobry jest niestety bardzo ciężko. Ja dobierałam biustonosze w polecanych na brafiterii sklepach w Krakowie, zapłaciłam duże pieniądze a zadowolona nie jestem. Owszem w sklepie wszystko ok, piersi ładnie ułozone, ale co z tego skoro przy dłuższym chodzeniu obcierają bo wykończenie jak się okazało najlepsze nie jest. Bazarkowe staniki mnie mniej obcierały niż te z super polecanych sklepów za 200 zł jeden:/ A kupiłam w trzech różnych sklepach

Jaki rozmiar na jakie wymiary, jakie modele, gdzie Cię obcierają? Czy mówiłaś o tym brafitterkom?

Zgadzam się, że odpowiedni biustonosz to podstawa. W ten sposób twój biust będzie wyglądał o wiele lepiej. Poza tym dzięki temu poprawi ci się samopoczucie... W tej chwili jest tak duży wybór bielizny, że na pewno znajdziesz odpowiedni model dla siebie...

Gość owszem prawidłowy
Masquerade Maia 65DD i jakiś audelle 70D - modelu nie znam bo na metce nie mam. Obcierają na środku, mam piękne brązowe ślady w tych miejscach:/ Nie mówiłam, bo nie poszłam tam więcej nic kupować, a wracać sie i mówić że nie jestem zadowolona bo źle dobrały nie jest w moim stylu. Przymierzyłam w dwóch sklepach chyba z 20 modeli i rozmiarów i niestety mam takie piersi że dobrać mi biustonosz to koszmar bo sa szeroko rozstawione bardzo.

Znaczy, mostek Ci się wbija czy cały stanik się przesuwa? Jeśli mostek i tak jest w każdym staniku, to może one po prostu ten mostek mają za wysoki (Maia i Audelle - przynajmniej te które ja mam - mają mostki podobne), i powinnaś nosić niskie w tym miejscu plunge? Możliwych przyczyn może być więcej , zajrzyj do tego wątku: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,122027854,,Co_robie_nie_tak_.html?v=2 W obecnych stanikach spróbuj pokombinować z zapięciem: zapiąc ciaśniej, luźniej (z przedłużką), w niektórych na takie coś pomaga lekkie odgięcie fiszbin na mostku (ale nie w każdym się da, nieraz bywają bardzo sztywne). A kupując staniki mówiłaś brafitterkom, że odczuwasz taki dyskomfort?

Gość ectvv
best bra - mnie tez zawsze mostki sie wbijaja, polec mi kilka niskich modeli,jak sie w ogole nazywaja?plunge?

Gość owszem prawidłowy
Tak, na mostku. Biustonosze generalnie układają się bardzo ładnie i ładnie zbierają moje piersi. Ciaśniejsze lub mocniejsze zapięcie nic nie da, bo nie tutaj leży problem, raczej kwestia wysokości, niestety inne modele niż balkonetki źle przy doborze na mnie leżały, nie zbierały tak jak powinny, albo piersi były nierównomiernie rozłozone - mam szerokie piersi, ale do przodu małe. Nie mówiłam, bo do tej pory takiego problemu nie miałam bo kupowałam bazarkowe staniki

No to jeśli Ty takiego problemu nie odczuwałaś to brafitterka też telepatycznie nie mogła o tym wiedzieć ;) Teraz, gdy już znasz problem to możesz przejść się przy okazji i powiedzieć co i jak, może pojawiły się nowe modele i jakieś rozwiązanie uda się znaleźć? Może dopisz się też do tego tematu na Lobby, tam zaglądają brafitterki z różnych sklepów więc pracujące na różnych markach, może któraś już taki problem przerabiała? :) ectvv, tak, niskie to plunge, i do wyboru masz np. Ewę Michalak, Keia Pink Nathalie i Ella, Freya Deco (i jej sezonowe odmiany), Audelle Fiore, Masquerade Tiffany, Masquerade Rio, kilka modeli Cleo etc. To te co kojarzę z obecnej dostępności, a zaraz wejdą nowe kolekcje i będzie więcej :)

A w tych stanikach które masz spróbuj może delikatnie odgiąć kombinerkami fiszbiny. Dziewczyny często tak robią jak coś uwiera. Mnie też ostatnio zaczęło wszystko uwierać i wiercić dziury w mostku :(

Mnie generalnie uwierały Arabelki i Eleanor, właśnie odginanie trochę pomagało. Teraz jestem z nimi niekompatybilna i problem z głowy, a raczej z mostka ;)

Gość owszem prawidłowy
Dzięki za rady. Najgorsze jest to, że w tych dwoch sklepach przymierzyłam wszystkie staniki w moim rozmiarze plus w zależności od modelu czasem większy lub mniejszy rozmiar i poza tymi dwoma modelami nic nie znalazłam coby na mnie pasowało. I same braffiterki to stwierdziły, że w tych moje piersi leżą najlepiej

Ze mną arabelki są od początku niekompatybilne :P Jedynie jakaś balkonetka Freyi leży "jako tako" ale mostek uwiera. Uwiera też w Ribbonie i Curvy Kate. Ale CK ma ogólnie strasznie twarde fiszbiny. Idę odginać :D

owszem prawidłowy: teraz w Krakowie masz jeszcze parę innych sklepów, niedawno otwarł się np. Mambra i doBrana, warto się przejść :) Jak nie mierzyłaś Effuniaków to też koniecznie spróbuj (są w Brafitterii). Jeśli Twój mostek lubi plunge, a piersi wolą balkonetki to generalnie musisz się liczyć z ustępstwami w którąś stronę, ale mam nadzieję, że trafisz na coś, co zapewnia rozsądny kompromis :)

Gość owszem prawidłowy
best_bra dzięki za rady. Póki co zamierzam schudnąć tak z 8 kg, więc nie mam zamiaru inwestować w nowe staniki. Spróbuję odgiąć fiszbiny, może to pomoże faktycznie.

Gość nenenennene
no mnie też to drażni , bo wydaje mi się że mój biust jest za mało taki do środka. dodam że od ponad roku noszę dobrze dobrane staniki i nosze 70 D , a wcale wielkiego biustu nie mam. słyszałam ze na jędrnosc piersi i ich wygląd, mogą pomóc pąpki lub inne wszelakie ćwiczenia na klatkę piersiową wymach zgiętych rąk w bok, i słyszałam o masowaniu biustu kolistymi ruchami. dodam jeszcze, że kiedyś natkęłam się na zdjęcie modelek na plaży , topless. są to jedne z czołowych modelek i wszystkie z nich mają naturalne piersi i wcale nie są takie idealne

Polecam odwiedzenie sklepu liparie. Fachowa obsługa pomoże Ci dobrać stanik i nauczy Cię układania biustu :)

Gość nienieniii
A ja polecam Liparie omijać szerokim łukiem, bo ceny u nich są straszne (te same staniki są o kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt procent droższe niż gdzie indziej) a brafitting wcale nie na najwyższym poziomie, w Warszawie jest masa o wiele lepszych sklepów.

Ja mam taki sam problem i też nie wiem, co robic. Wstydzę się rozebrać przy ludziach :( To boli :* macie jakieś rady ?