Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malllllllutka

refluks ??

Polecane posty

Gość malllllllutka

Witam wszystkie mamy. Mam problem. Karmie mojego 7tygodniowego szkraba piersią ale od samego początku dosyć obficie ulewa po każdym karmieniu ale i po 2 godzinach od karmienia. To jest dość uciążliwa sprawa. Dlatego kupiłam mleko AR no i okazało się że ślad po ulewaniu zniknął. Czy to oznacza że moje mleko jest za rzadkie? (bo to AR wiadomo jest gęstsze) . Miał ktoś z was taki problem, musiałyście zrezygnować z karmienia piersią.?

mój ulewał bardzo obficie, ale nie zrezygnowałam z karmienia. jemu zdaje się to ulewanie nie przeszkadzało, bo był spokojnym radosnym, dobrze przybierającym na wadze niemowlakiem. przestał ulewać jak miał 10 miesięcy. ja zakończyłam karmienie po 11 miesiącach.

Gość gagaulala
a mnie tak samo jak u agatki-małej :)

Gość malllllllutka
No właśnie ja też nie chce rezygnować z piersi

Gość tortowanko
zamiast karmic AR kup w aptece NUTRITON zageszczacz do mleka:)

ja też tak miałam,tylko u nas AR nie wystarczało i musiałam kupować specjalny zagęszczacz.. Po 6 miesiącach problem, sam minął.

no jeśli nie chcesz rezygnować z karmienia, a maluszek pomimo ulewania dobrze przybiera na wadze to musisz przeczekać.

ja bym na twoim miejscu przeszła na butle bo po co się męczyć?? A dla dziecka tez to na pewno jest nie przyjemne . Moja córka przez to miała w nocy problemy z osychaniem bo zatykał jej się nosek i ciągle się przebudzała.

dobrze jest przed samym karmieniem odciągnąć trochę mleka, żeby nie leciało tak mocno, wtedy maluszek je mniej łapczywie i mniej ulewa. dodatkowo to kolejne mleko jest bardziej gęste. mi polożna laktacyjna poradziła karmić małego często, nawet co 1,5 godziny, ale nie dłużej niż 5 minut na karmienie i po odciągnięciu tego pierwszego najbardziej "wodnistego" mleczka. tak żeby mały nie najadł się do pełna. i faktycznie mniej ulewał potem (tzn już nie chlustał aż tak bardzo). co więcej 2-3 kolejne karmienia z tej samej piersi, dopiero potem zmieniać pierś i znów 2-3 razy z tej. i taki cykl stosowałam.