Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghdlglsegsdnlbdhndfjnfjn

Mądre kobiety, dajcie kilka argumentów

Polecane posty

Mieszkam na przedmiesciach miasta z meżem u moich rodziców....czemu o tym pisze? bo jestesmy pół roku po ślubie ja mam 22 lata a maż 27... wszyscy na około czepiają się mnie i męża ze nie mamy dzieci..to my na to ze po pierwsze jestesmy młodzi, a po drugie mamy teraz priorytet "dom"..a dziecko moze poczekać kilka lat...a oni na to ze bede załowac, ze potem nie zajdę, ze to nie miasto i ze tylko sie na kafeterii naczytam głupot i potem powtarzam słowo w słowo, a ze tu głupoty piszą..jak ja mam im to wytłumaczyć?

po prostu że ciebie nie stać na dziecko a ono tez musi gdzieś mieszkać i mieć spokój.

a wtedy mówią ze mi pomogą óki jeszcze mieszkam u n ich i póki sa młodzi./....no i co wy na to? oni mają odpowiedz na kazde pytanie

Gość Dziewczyna..
Olej gadanie! Ja mam prawie 27 lat... i jeszcze nie mysle o dziecku! 22 to sama jeszcze jestes dzieciakiem! Inwestuj w siebie! Baw sie, studiuj! Spokojnie do 30 :)

ja pikole, powiedz rodzinie że jak tak koniecznie chcą dziecka w domu to niech sobie sami zrobią bądź adoptują. ty nie czujesz się gotowa na dziecko i tyle.

to ty masz wychowywać swoje dziecko czy oni? po drugie to wasza sprawa kiedy będziecie mieć dziecko a nie ich a jak chcą małe dziecko to niech adoptują

mówiłam juz wszystko, zeby sami sobie zrobili, zeby mi dali spokój ale oni9 dalej swoje, a tesciowa to nqwet mówi ze jej wstyd przed kolezankami które snuja wnioski ze jestem bezpłodna ...co jest oczywiscie kłamstwem

zanim się zrobi dziecko/dzieci to po powinno się jemu/im zagwarantować byt materialny a nie ze najpierw dzieci a potem się kombinuje gdzie mieszkać i za co je utrzymać. większość młodych małżeństw właśnie się rozpada dlatego że ludzie nie maja bezpieczeństwa materialnego a robią dzieci i nie potrafią ze sobą rozmawiać o tym.

dzięki, naprawdę podzielam wasze opinie, ale stereotypów nie da sie tak łatwo zmienić...

słowa mądre i kobiety w jednym zdaniu to błąd logiczny :P ŻARTUJE oczywiście ;] nie chce wisieć za jaja na najbliższym drzewie :P

Gość izolda1982
jesteś jeszcze bardzo młoda i spokojnie masz czas na dziecko. jestem zdania, że trzeba się najpierw czegoś dorobić, wykształcić, zdobyć pracę do której można będzie wrócić. później można myśleć o dziecku.

Gość MOniKa:)
hej! nie przejmuj się :) ja mam już skonczone 25 i też już byśmy mogli sie z chłopakiem postarać o coś ale ja nie mam najmniejszego zamiaru bo jestem za młoda :D

Gość krewni i przyjaciele królika
"robienie" dzieci,kiedy nie można zapewnić mu przyzwoitego bytu-to wieje patologią,z kolei czekanie na dziecko aż wszystko się będzie miało to też niedobrze,bo ciągle nam czegoś brakuje,bo jeszcze by można tyle rzeczy zrobić bez przeszkód... gdybym nie wpadła z drugim dzieckiem,to nie wiem czy w ogóle miałabym drugie... a Ty może,spytaj teściowej tak po prostu czy chciałaby,żeby ktoś się wtrącał w jej życie i ją pouczał co kiedy ma zrobić,niech sobie wyobrazi,że przyjeżdża jej teściowa i ją 'ustawia' :-) a w dodatku co to za argument,że "to nie miasto"? w miastach rodzi się dzieci później,a na wsiach wcześniej? a jak Ci mówią,że pomogą,to powiedz,że to Ci zależy,żeby mieć czas dla dziecka,że chcesz się sama nim zająć,a nie wyręczać się innymi (ale jak będziesz wychodzić na imprezę,to im podrzucisz ;-) )