Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poserenethaa

Jestem na zwolnieniu lekarskim i boje sie

Polecane posty

Gość poserenethaa

Pracuje prawie rok w pewnej firmie. Praca jest fizyczna, bardzo ciezka. Od jakiegos czasu mam problem z kolanami i w zeszlym miesiacu bylam 10 dni na zwolnieniu lekarskim. Potem wrocilam jednak do pracy, bo balam sie reakcji szefostwa. Jestem juz zupelnie wyczerpana fizycznie i chce zmienic prace. Umowe mam do 15 kwietnia a od wczoraj znowu jestem na zwolnieniu. Wiem, ze szef jest wkurzony, a ja strasznie sie tym denerwuje mimo, ze na pracy mi juz nie zalezy. Czy pracodawca ma prawo napisac mi w opinii, ze czesto chorowalam, albo w ogole napisac mi zla opinie? Bardzo sie tym przejmuje.

Gość nie ma prawa
i nie ma prawa Cię zwolnić z powodu problemów zdrowotnych.

Gość MOniKa:)
w świadectwie pracy które dostaniesz bedzie napisane ile byłaś na zwolnieniu. ale czemu się przejmujesz? ja byłam na zwolnieniu 3 miesiące później się zwolniłam i w świadectwie było jak byk wypisane i następny pracodawca jak sie zapytał czym to było spowodowane powiedziałam prawdę i wszystko ok! więc skoro na prawde jestes chora to nie masz sie czym przejmować :)

w swiadectwie pracy jest napisane ile dni i w jakich terminach bylas na zwolnieniu chorobowym

Gość poserenethaa
Jestem osoba, ktora przejmuje sie wszystkim zbyt mocno. Wydaje mi sie, ze pracodawca mysli, ze sciamniam i , ze nie jestem chora. Prawda jest, ze gdyby zalezalo mi na tej pracy to nie bylabym teraz na zwolnieniu i pracowalabym nawet z moimi dolegliwosciami.

Gość poserenethaa
up

Gość Pseudonim: Temat dyskusji:
A co Cię obchodzi, co myśli pracodawca ? Jana Twoim miejscu poszłabym 12 kwietnia na chorobowe i pociągnęła ile się da, masz prawo chorowac do pól roku. Przez ten czas , znajdziesz coś nowego. Czym Ty się przejmujesz ?