Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milli love 3837839

Test owulacyjny - ważne pytanie!

Polecane posty

Gość milli love 3837839

Witam! Mam pytanie: jaki będzie wynik tego testu już po owulacji, w drugiej fazie cyklu? Zakładając, że ciąży brak. Zdrowy rozsądek podpowiada, że oczywiście negatywny, ale wolę zapytać:). Słyszałam, że gdy po owulacji wynik jest pozytywny, istnieje prawdopodobieństwo ciąży. Bardzo proszę o odpowiedź!

Gość zdarza sie
ale nie musi od razu ozdaczac ciaży lepiej czekac do dnia @ i wtedy zrobic test

Gość milli love 3837839
Ok, dzięki rozumiem. Jeśli wydaje mi się, że owulacja miałą miejsce kilka dni temu, a dziś zrobię test i wyjdzie negatywny, to znaczy, że moje przypuszczenia były słuszne i owulacja już była? Wiem, że to takie trochę "na wspak" używanie tychże testów:)

Gość zdarza sie
najapeoeij czekac do dnia @ bo test owulacyjny nic ci w sumie nie da moja droga to test owulacyjny a nie ciązowy

Gość milli love 3837839
Ale ja chcę wiedzieć, czy miałam już owulację! To mnie interesuje. Przepraszam, jeśli nie wyraziłam się jasno.:)

Gość zdarza sie
hmm ciezko powdziec zalezy jak dlugie masz cyle i czy mierzysz temperature oraz idzie to po sluzie rozpoznac lepiej czekaj do dnia@ bo nikt tego nie wie moze ciaza moze nie a dlugo sie starasz?

Gość milli love 3837839
Dziękuję Ci dobra duszyczko! Przedwczoraj, to jest w środę, miałam bardzo lekkie krwawienie i był to okres okołoowulacyjny. Wydaje mi się, że była to oznaka trwającej już owulacji, a nie jej nadejścia (krew - pęknięty pecherzyk Graffa). Z tego by wynikało, że dziś jestem już po. Temperaturę też mam dziś wyższą, niestety przez ostatnich kilka dni zaniedbałam pomiary.

Gość zdarza sie
najlepeij udaj sie do gina na monitoring tak bedzie najlepeij a dlugo sie starasz?

Gość milli love 3837839
No własnie nie, pierwszy miesiąc, ale jestem paranoikiem z natury, w dodatku w goracej wodzie kąpanym:). Dziękuję Ci za odpowiedzi!

Gość zdarza sie
hmmm to jeszcze nic ja staram sie juz dlugo

Gość milli love 3837839
Jak długo? Będzie dobrze, tylko musisz wyluzować, a wiem, że nie jest to łatwe. dla pocieszenia - historia prawdziwa. Dwie moje koleżanki (jedna ma 2-miesięcznego malucha, druga w kwietniu ma termin) zaszły w ciążę na wczasach w Zakopanem. Obie wyszły za mąż w podobnym terminie, prawie 4 lata temu i od czasu ślubu nie stosowały zabezpieczenia. Jeszcze jedna moja koleżanka, nie stosująca żadnej anty, to wbrew jej zasadom, też zaszła, tylko że wcześniej, na wakacjach w Szklarskiej Porębie - też w górach:). Trzymam kciuki!

Gość zdarza sie
u nas jest konkretny problem juz wyluzowalismy dawno ale sie nie udaje czeka nas nas wkrótce inseminacja ja sie nie uda do maja

Gość zdarza sie
2,5 roku!

Gość milli love 3837839
Powodzenia życzę! bądźcie dobrej myśli!

Testy owulacyjne wykonuje się licząc określoną ilość dni od ostatniego okresu. Na ulotce powinno być wszystko dokładnie opisane. Nie rozumiem po co sprawdzasz po owulacji, a nie przed owulacją. A jeśli tak bardzo Cie interesuje, czy w ogóle owulujesz, to, tak jak ktoś już tu wyżej pisał, pójdź do ginekologa na monitoring. Wszystko wyjaśni.