Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jdt.Z

Bielsko-Biała. Klub Mam - czy ktoś wsparłby taki pomysł?

Polecane posty

Gość Jdt.Z

Witajcie. Ostatnio słuchałam audycji w Trójce o Klubie Mam, czyli miejscu, w którym spotykają się mamy z dziećmi - rozmawiają, bawią się z dzieciakami, organizują warsztaty i realizują różne ciekawe projekty. Wszystko to odbywa się oczywiście bezkosztowo! Miejsca takie powstały np. w Warszawie. Oczywiście potrzebne jest wsparcie Urzędu Miasta, który wskazuje lokal i pomaga finansowo. Klub działa na zasadzie stowarzyszenia, ma swój statut i zespół. Mieszkam w Bielsku. Mam 1,5 rocznego syna i spodziewam się kolejnego dziecka. Nie pracuję i prawdopodobnie przez kolejne 2 -2 lata nie będę podejmować pracy. Codziennie opiekuję się synem starając się by każdy jego dzień był urozmaicony. Niestety nie mam znajomych, którzy mają dzieci w podobnym wieku, a chciałabym by moje dziecko mogło przebywać też z innymi dziećmi, a sama... cóż chciałabym po prostu w ciągu dnia spotkać się z życzliwymi kobietami, które mają podobne problemy (i radości!) jak ja - mama zajmująca się swoim maluchem. Myślę, że mogłabym podjąć próby zorganizowania takiego klubu w Bielsku. Jest sporo pracy z tym związanej na początek, głównie pozwolenia, wsparcie prezydenta miasta itd... Ale wydaje mi się, że gra warta jest świeczki. Jednak sama nie będę w stanie wszystkiego ogarnąć. Stąd moje pytanie: czy są tu mamy, które wsparłyby taki pomysł i zechciały coś takiego stworzyć? Poniżej link do strony Klubu Mam na Bemowie: http://www.klubmam.com/troche/

Gość koka1987
hmmmm no jak moja córa będzie miała z rok ...czyli za jakieś 7 miesięcy pewnie jakby w bielsku było coś takiego to pomyślałabym czy się z nią tam nie wybrać ;-)......ale narazie nie w głowie mi to bo jest za malutka i absorbująca czas ;-) hihih...i tak jak mówisz roboty z tym sporo i hmmm nie wiem czy w bielsku by się udało.....to już łatwiej by się było ugadać przez takie właśnie forum w parę mam na jakiś spacer w konkretne miejsce w lecie ;-)

Gość koka1987
bo tak myślę że jakby się uprzeć to można by się poznać przez takie forum chociażby eskulapu z mamusiami ....i umawiać się w rózne miejsca- i która by chciała to by przyszła....a jak nie to nie ;-) i nie trzeba by do tego takowego klubu ;-0

hey:) jestem za za za za tym pomyslem sama juz myslalam zeby takie cos otworzyc:)) bo nie ma takiego miejsca w bielsku przyjaznego dla mamusiek z dziecmi:)ja mmyslalam o takim klubie połączonym z kawiarnia ...spotkania z animatorem dla dzieci...zabawy i takie tam:) pisze sie na to:)

Gość Jdt.Z
Calineczka - to mój mail: jdt.nowak@gmail.com odezwij się... może uda się nam rozwinąć pomysł! :)

wg mnie pomysł jest super, tylko ze pomoc w tworzeniu mogę oferowac dopiero w czerwcu:-(

Gość rózowyswiat
super pomysł!!! :)

Taki KLUB DLA MALUSZKÓW I ICH MAM JUZ POWSTAŁ!! ZAPRASZAMY DO KRAINA SKRZATA UL. REJA 16, BIELSKO-BIAŁA, OŚ. SŁONECZNE www.krainaskrzata.pl W „Krainie Skrzata czeka na Was mini salka zabaw dla maluchów z dużą zjeżdżalnią , specjalnie przygotowane miejsce zabaw dla niemowląt i dzieci do około 1 roku, kawiarenka, w której możecie napić się kawy lub herbatki, sklepik z ubrankami nowymi i używanymi oraz zabawkami. Mamy także wygodny fotel dla mam karmiących i miejsce żeby przewinąć dzidziusia. Ale to jeszcze nie wszystko!!! W naszym mini świecie czekają na rodziców i maluszków różne atrakcje: *Dla Dzieci i Niemowląt bogata oferta zajęć rozwojowych: Skrzacikowe Malowanki, Pląsające Skrzaciki, Skrzacikowe Figlowanie na dywanie, Skrzacikowe Igraszki, Skrzacikowe Zabawy z Pieskiem, Musical Babies czy Aktywne Maluszki! *Dla Rodziców powstał Klub Aktywnej Mamy czyli Gimnastyka dla Mam z Niemowlętami połączona z nauką prostego masażu. Proponujemy Wam także warsztaty bezpiecznego noszenia w chustach. *Przyszłym mamom zorganizujemy niezapomnianą imprezę Baby Shower! *Dla maluszków mamy przygotowane różne wersje urodzin! *Jeżeli potrzebujecie wyjść na zakupy, do urzędu czy fryzjera-możecie zostawić u nas swoje dziecko, my się nim zaopiekujemy i zorganizujemy mu czas!!! Zachęcamy do śledzenia naszej strony-organizujemy szafingi, na których możecie pozbyć się niepotrzebnych ubranek i wyszukać nowe dla swoich pociech Mamy bezpłatny parking i podjazd dla wózków Czekamy na Was na Reja 16 ( lokal obok poczty)centrum os.Słonecznego! poniedziałek-piatek godz. 10-18, sobota godz. 10-14

Gość mama3x
Taak! Byłam tam juz pare razy! Mają kawiarenke, sklepik gdzie sa sliczne ubranka i zabawki, mała salke zabaw i fajny kącik dla najmłodszych. można zmienić pieluchę i spokojnie nakarmic dzieciaczka. No i są też zajęcia. Ja byłam na Musical babies, dogoterapii i Weronice sherborn., ale sa tez chyba muzyczne, plastyczne i ostatnio dla zupelnych maluszkow- ogolnorozwojowe. widzialam tez gimnastyke dla mam z dziecmi- i na to tez sie wybiorę :). Kraina Skrzata jest na Slonecznym ale łatwo tam dojechac- Polecam!

Gość woluminka
Drogie mamy z Bielska i okolic Wychodząc naprzeciw Waszym potrzebom postanowiłam stworzyć Kulb Złotych Mam w Filii Książnicy Beskidzkiej na Złotych Łanach ulica Jutrzenki 20. Mamy miejsce, mamy poparcie, potrzebujemy mam i tatusiów!!! Spotkania ruszają jutro i będą się odbywały w każdą środę o godzine 10.00. Zapraszam!!! Kontakt tel 33816 29 04

Ja wlasnie myslalam kiedys o tym,ale bardziej nad taka kawiarnia,mam mnostwo pomyslow a nie wiem jak sie zabrac do realizacji,jestem chetna na zrobienie czegos;) a mama zostane do 4tygodni,i mysle ze bedzie pieknie i bedzie mozna brac takiego malucha gdzies a nie chodzic z nim tylko po osiedlu. Pozdrawiam;)

Gość Prundelek
A czy nie byłoby możliwości spotkań w innych godzinach? Pytam bo o 10 rano to przynajmniej część rodziców chodzi do pracy ;) Ja byłabym bardzo chętna na takie spotkania (mój 3,5 latek jeszcze bardziej ;)), ale niestety godziny ranne są dla nas zypełnie poza zasięgiem...

Gość Prundelek
Mój mail jest taki jak wyżej, ale zamiast tlen.pl jest gmail.com - to w przypadku gdyby ktoś chciał się skontaktować :)

Gość gość
Podaje adres takiego miejsca jakiego szukasz. Sklep Wódki Regionalne Pijalnia zlokalizowany jest w Bielsku przy ul. Warszawskiej 4, vis a vis dworca PKP. Tam możesz napić się wódki i zakupić alkohol, a wybór jego jest naprawdę duży. Otwarty od poniedziałku do soboty od 10.00. do 20.00.