Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenta

Dziewczyny pomóżcie! Rozjasniacz nie chce zadziałać!

Polecane posty

Gość lenta

Hej, próbuję lekko rozjasnić sobie końcówki włosów... Nałożyłam więc krem rozjaśniający, zawinęłam w folię i co jakiś czas obserwowałam czy cos się zmienia- trzymałam 45 minut i nic! Nalożyłam więc jeszcze raz, większą ilość, trzymam już godzinę i też zero efektu :( Co może byc nie tak?

Jeżeli farbowałaś castingiem 4 raz to nie masz co liczyc na rozjasnienie włosów

Gość lenta
A gdzie wyczytałaś, że farbowałam castingiem 4 razy? Farbuję włosy castingiem co 4 miesiące, bo mniej więcej tyle czasu po zafarbowaniu koloru już praktycznie nie ma. Nie jest to przecież trwała farba.

Sory źle przeczytałam bo na szybko. Farba trwała nie trwała. Jestem fryzjerka. Miałam klijentke-włosy po farbowaniu castngiem chciała jasne pasemka owszem wyszła na całej długosci włosa lecz na końcówkach były jedynie lekko rudawe bardzo ciężko sie rozjaśniały. Także juz znasz odpowiedź.

Gość vrtyuika
majka ja miałam 4 lata włosy farbowane na czarno trwałą farba i mi się rozjaśniły i to porządnie. może nie złapało dlatego ze masz jakiś dziadowy rozjaśniacz...

A tez farbowałaś castingiem czy inna farbą? Miałaś przeciaganą na końcówki? Wszystko ma znaczenie i każdy robi inaczej. Jak nie znasz istotnych szczegółów i zzasad to sie nie odzywaj

Gość lenta
Rozjaśniacz kupiłam dość tani, ale poleciła mi go koleżanka, która uzyskała dzięki niemu bardzo fajny efekt- a jakies 2 tygodnie wcześniej specjalnie przyciemniła swoje naturalne włosy. A więc wiem, że na pewno się da ;)

Gość lenta
Ale może faktycznie to wina konkretnie Castingu... A jak myślisz, czy ten casting zejdzie mi szybciej jeśli będe myła włosy przeciwłupieżowym szamponem? To wtedy spróbowałabym na naturalnych...

Gość vrtyuika
ty słuchaj jak się nie znasz to ty się nie odzywaj . włosy miałam co miesiąc farbowane całe i to rożnymi farbami najczęściej palet a nie tylko odrosty i co rozjaśniło mi i to całe wiec jak ty nie znasz sytuacji to się wypowiadaj ok. a co do autorki to ze tani nie znaczy ze nie dobry ja miałam z Deli za 7 zl i złapał

Jak jest temat na który sie moge wypowiedzec bo cos wiem to będe sie wypowiadac :)

Gość lenta
krem rozjaśniający delia cosmetics, nigdzie nie widzę niestety info na temat procentów utleniacza...

Gość lenta
oo to chyba ten sam miałaś co ja :) A mi nic a nic nie łapie... Pewnie przez ten casting... Może wiecie w takim razie w jaki inny sposób- w miare tani- mogę uzyskać wymarzony efekt?

Moja rada to taka żebyc kupiła taki w którym jest 12% woda utleniona jezeli w tym nie było. Zawijała je bardzo cieniutkimi pasemkami i dokładnie ten rozjaśniacz wsmarowała. A jak juz będziesz je miała zwinięte to co 7 min podgrzewaj je sobie suszarką (oczywiscie ciepłym powietrzem) Tylko nie tam zeby sie z nich dymiło od tego ciepła tylko porpstu zeeby były ciepłe. Poniewaz ciepło moze wiele a wiele pomóc.

Gość lenta
Ok dzięki za radę :) Rozejrzę się za takim utleniaczem, mam nadzieję, ze taki coś zdziala

Gość lenta
Ok zrobię tak, jak napisałaś :) dzięki :)

Gość loule
....

Hej. mam bardzo wrazliwe wlosy. Do puki farbowałm je na kolor o ton ciemniejszy od wlasnych (ciemny bląd) były idealne, lecz 2 miesiace temu fryzjerka zrobila mi na nich pasemka rozjasniaczem a potem na calość nalozyła farbę 10 z oxydantem 6%. Po tym zabiegu moje wlosy strasznie sie kruszą lamią a końcówki są w fatalnym stanie. Wlosy staly się cieńkie porowate. Mimo, iż uzywam bardzo drogich kosmetyków (cementu kerastase oraz maseczki ujedrniajacej tej samej firmy). Postanowilm wziąść sprawy we wlasne ręce i zakupoić sobie w sklepie fryzjerskim pare rzeczy. Lecz mam wadpliwość czy na odrosty łagodniej podziała fraba z oxydantem 9% a na resztę wlosów ta sama farba z oxydantem 6% czy lepiej urzyć rozjasniacza z bazie xydantu 6% na odrosty a potem na calośc farba na rztowrze 6%?? co w mnijszym stopniu zniszczy wlosy?? farba czy rozjaśniacz?