Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miodowa herbatka

u ginekologa

Polecane posty

Gość miodowa herbatka

Witam Czy w każdym gabinecie jest bidet z którego można skorzystać przed badaniem? I czy lekarz musi wkładać 2 paluchy do pochwy? Jestem dziewicą i myślę że będzie to boleć....... To moja pierwsza wizyta i obawiam się tego.....

Gość bidet to rzadkosc
tym bardziejw panstwowym gabinecie. Moze sie okazac, ze toalete masz na korytarzu, a u doktora juz tylko kozatke za parawanem do rozebrania sie... Prywatne sa lepiej wyposazone. Jednak przed samym badaniem i pobieraniem wymazu cytologicznego nie korzystalabym z bidetu. Wystarczy, ze sie umyjesz przed wyjsciem z domu. To raz. A dwa - koniecznie powiedz lekarzowi, ze jestes dziewica. Mysle, ze w takiej sytuacji nie obowiazuje "pelen zestaw badan":) a i lekarz bedzie delikatniejszy.

Gość miodowa herbatka
dziękuję :-)

Gość Guulaaa18
Nie musisz się obawiać, nie będzie "wkładał Ci palców do pochwy". Nie może, ewentualnie w pupę. Dlatego spokojnie, nie obawiaj się niczego. Nie musisz używać także bidetu, mycie w domu, golenie ewentualnie siusiu w ośrodku, musi być wyposażony w toaletę. Pierwsza wizyta ginekologiczna jest na początku stresująca.. Polecam iść do mężczyzny a nie do kobiety, są oni bardziej delikatni..;)