Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eśka24

czy zwrócić pierścionek zaręczynowy?

Polecane posty

Gość Eśka24

witam, niedawno rozstałam sie z narzeczonym , zastanawiam się czy powinnam zwrócić mu pierścionek zaręczynowy, pomijając sam fakt, że miał on duże znaczenie dodam że pod względem materialnym również był wartościowy Czy oddać?

Gość ncccc
tak

Gość aaaaaaafily
oczywiscie ze nie

Gość ncccc
tak

Gość wg mnieee.......
jezeli to jest pierscionek nosozny z pokolenia na pokolenie czy wiaze on nim jakis sentyment to by go zwrocila. jak to jest zwykly peirscioenk kupiony w sklepie to bym se go zatrzyamala,ewntualnie sprzedala u zlotnika i kupila sobie cos innego.

Gość JAK DŁUGO SIĘ
tak

Gość lady-em
nie oddawaj w koncu to podarunek a tego sie nie zwraca chociażby z grzeczności, tak jak ktoś napisał wyżej- jedynie jeśli jest przekazywany z pokolenia na pokolenie.

Gość Eśka24
to nie jest pamiątka rodzinna, został kupiony spacjalnie dla mnie, sporo kosztował, w sumie chcę go zwrócić bo nie chce by był u mnie ale ex mowi, że on też go nie chce na niego patrzeć i nie chce go spowrotem, wydaje mi sie, że powinnam sie uprzeć i wcisnąć go mu za wszelką cenę, sprzedawać go nie chcę ponieważ kiedyś mogło by mu sie odwiedzieć i chciałby go odzyskać, jakoś głupio by było gdybym musiała przyzać że go sprzedałam

Gość wyslij mu poczta
paczke zrob i wyslij

Gość Jakiś Człowiek
A nie możecie się jakoś pogodzić? Jeśli on go nie chce to pewnie coś do Ciebie czuje...

kazda kobieta majaca honor i poczucie wlasnej wartosci po zerwaniu zareczyn zwraca pierscionek. Pierscionek zareczynowy to nie prezent jak kolczyki badz inna bizuteria kupiona podczas zwiazku ale ze tak powiem obietnica czegos dalej.... Zal mi tych pustych , materialnych kobiet ktore pisza ze masz go sprzedac u zlotnika i kupic sobie cos innego....

Gość Eśka24
dzięki, w takim razie jeszcze raz spróbuję go przekonac by go jednak wziął a gdy sie nie zgodzi, to wyślę go pocztą, jeśli odeśle zostawię go u siebie, nie chce zeby taka rzecz stała sie kolejną kością niezgody i powodem do "przepychanek" między nami

Gość ehhhhhe
tylko nie pomyl narzeczonych

Gość małaa miii
ja nie miałam dylematu co zrobić z pierścionkiem zaręcznowym - odesłałam go listem poleconym bo to symbol wspólnego życia itp, a myśmy się rozstali - facet mimo zapewnień, że go nie chce odebrał przesyłkę ale raczej innej kobiecie go nie podarował bo był w rozmiarze 9:P

Gość kurzajaxxx
Pierścionek się oddaje. Oddajesz osobiście, a nie żadnym listem poleconym ani paczką. I to nie chodzi o to czy ma jakieś znaczenie rodowe, jest wartościowy czy nie. Pierścionek zaręczynowy to symbol - w pewnym sensie to już "obrączka". Tak jak osobiście przyjmujesz go jako dowód miłości i chęci spędzenia wspólnie życia, tak oddajesz osobiście jako zakończenie związku. Jeśli nie masz odwagi iść sama, poproś kogoś żeby ci z pewnej odległości towarzyszył i w razie czego zareagował...