Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeberkawpaski

Mamusie z PCOS

Polecane posty

Gość zeberkawpaski

Dobra! Chciałam się trochę pochwalić i też podbudować kobiety, które mają stwierdzone PCO. Jakiś czas temu zatrzymał mi się okres, poszłam więc do ginekologa i ten postawił diagnozę: policystyczne jajniki! Dał wybór albo staramy się o dziecko albo przepisze mi tabletki antykoncepcyjne. Powiedziałam o tym swojemu narzeczonemu no i tak trochę spontanicznie przez ładne 3-4 tygodnie kochaliśmy się bez zabezpieczeń. W sumie po tym co usłyszałam i przeczytałam wydawało mi się, że przypadnie mi życie bez dzieci. Wczoraj jednak stwierdziłam, że znów okresu długo nie mam, a że miałam jeden test ciążowy który został mi od ostatniego razu gdy wydawało mi się, że mogę być w ciąży, zrobiłam go. A tu szok! Dwie kreski! Druga co prawda trochę blada ale jest! Bez żadnego leczenia i specjalnego starania będę mamą! Może któraś jeszcze chce podzielić się swoją historią?

Gość lipaal
zrob lepiej Bhcg i zobacz czy przyrasta, bo ja tez mam PCO i tez sie cieszylam, ze pojawily sie II kreski na tescie a tu lipaa.... tak wariowaly mi hormony;]

Gość laska ty nie wiesz
gratulacje! trzymam kciuki żeby okazło się, że to ciąża i że wszystko ok! na pewno będziesz nadzieją dl wielu kobiet:*

Gość zeberkawpaski
Lipaal przykro mi to słyszeć. Gdy mi ginekolog zlecił barania powiedział, że hormony są w porządku. Jedynie na jajnikach mam dużo cyst. Ale masz rację lepiej się jeszcze nie nakręcać na maksa.

Gość ha ha ale jaja
moja siostra ma PCOS i trojeczke dzieciaczkow:) o pierwsze starali sie rok. tez miala problemy z miesiaczka, ale po ciazy wszystko sie unormowalo. zycze powodzenia:)

Gość zeberkawpaski
Mówiąc szczerze miałam takie myśli, że jeśli po roku nie uda mi się zajść w ciążę zapiszę się na jakieś leczenie. Chwilowo się raduję. Zobaczymy co w przyszłym tyg powie lekarz :o

Gość zeberkawpaski
No dziewczyny! Podzielcie się jeszcze swoimi historiami!

Gość kukakuka
Ja mam pco ale na razie nie chcę dziecka. też się trochę boję, że jak już zachcę będzie za późno, ale mam dopiero 20 i to zdecydowanie za wcześnie dla mnie. Twoja historia napawa optymizmem jednak.