Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nahoz

Ofiara na mszy św

Polecane posty

Gość Nahoz

Witam, czy jak jest msza za kogoś z rodziny to czy najbliżsi muszą iść jako pierwsi do ofiary?Pytam bo byłam na mszy gdzie nikt z rodziny jako pierwszy nie poszedł i później juz nikt sie nie ruszył.

Gość Nahoz
???

Gość A-tech
Do jakiej ''ofiary''? Chyba miałeś na myśli komunię świętą.

Gość Nahoz
Nie , nie komunie, idzie sie do koszyczka z kasą nie?

Gość A-tech
Do jakiego koszyczka z kasą idzie się? U mnie w kościele nie chodzi się do żadnego koszyczka.

Gość A-tech
Jeśli masz na myśli dawanie na tacę to u mnie w kościele ksiądz albo ministrant albo kościelny chodzi z tacą i zbiera. Nikt sam nie wypuszcza się, aby dawać ofiarę pieniężną, bo niby gdzie miałby iść dać, do zachrysti?

Gość znowu mnie nosi
jebane pleby tylko kase chca brać!!!!!! Pedofilskie grubasy!!!! Ja bym mu nasrała w ten koszyk śmierdzielowi

Gość Nahoz
No własnie to u nas tylko na Śląsku takie debilizmy...Poprostu przed ołtarzem stoją dwa koszyczki i ludzie latają z forsą zeby sypać...A potem jeszcze kościelny chodzi między lawkami z koszyczkiem:( porażka

Gość A-tech
''.Poprostu przed ołtarzem stoją dwa koszyczki i ludzie latają z forsą zeby sypać...'' To ja nigdy nie spotkałam się z czymś takim.

Gość A-tech
U mnie w mieście w kościele jest skarbonka ( w widocznym miejscu, taka wmurowane w filar kościelny) i każdy możesz tam wrzucić pieniądz, oczywiście jak chce. Ale to nie w trakcie mszy, tylko np po mszy wychodząc albo przed mszą. Taka dobrowolna ofiara. Zresztą na tej skarbonce jest napisane ''ofiara na kościół''. Czasami też przy wyjściu z kościoła stoi ministrant z puszką i zbiera na jakiś szczególny cel, ale to też po mszy i wrzuca kto chce, a nie że mus.

Gość hehe pamietam jak ciocia
opowiadala, że w trakcie mszy wszyscy nagle zaczeli isc do przodu, myslala że to komunia :P a okazalo sie ze to na tace poszli rzucic, a ze nie miala kasy to usiadla sobie z przodu. :D