Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Advancee

Ślubujemy latem a tu wszystko tak panicznie drożeje!!!!!

Polecane posty

Gość Advancee

Wątpie w to żeby nasza sala brała od os.tyle ile nam mówili przy rezerowaniu sali w tamtym roku...:/ głupi cukier juz jest nawet po 5zł..:p I jak tu żyć w tej Polsce??!!??!!

Gość a co za różnica
a ile mówili?

Gość kkalunia
wszystko zależy od tego jak macie skonstruowaną umowę. Jest tam zapis o możliwości zmiany ceny? Jeśli nie to wiążą was postanowienia z umowy.

Gość aaabbcc
cukier ma skoczyć do 7zł, moja znajoma co w sklepie pracuje to tak mówiła

Gość Bez cukru można żyć
.

Gość Jasiek______
W piątek w niemieckim lidlu kupowałem cukier jak zwykle po 0,65 E a więc około 2,60 za kilogram. Możecie mi wytłumaczyć o co z tym cukrem chodzi, bo tu w Niemczech nie ma żadnej paniki, a cena się w ogóle nie zmienia?

Gość Bez cukru można żyć
JA tam nie wiem bo cukru nie uzywam ale ponoć drożeje na potęge i ludzie wykupują zapasy :D Co jest utrudnione bo w niektorych sklepach nie sprzedają wiecej niz 10 kg jednej osobie

Gość jak Pis by doszedl do wladzy
to nie bedziecie juz mieszkac przed slubem razem, wejda meldunki jak za dawnych czasow, seks przed slubem zabroniony, prezerwatywy tabl a antykoncepcyjne, dostep do roznych stron internetu bedzie zabroniony tzw strony erotyczne, fora, czaty. Bedzie wszystko drozec, bo bedzie coraz wiecej klesk zywiolowych.

Gość Advancee
Ale my nie mamy żadnej umowy..:/ Tylko "karteczke" potwierdzającą zaliczke

Gość Gipfelstuermerin
Jasiek______ W Niemczech tez zdrozeje. Nie ma rady. Jak na gieldach drozeje, to i tutaj tepodwyzki dotra w koncu. Z reszta jak ze wszystkim. To nie tylko moje rozwazania, ale rowniez info gospodarcze /Handelsblatt, itp./ A czemu drozeje? A temu, ze teraz nawet glupi (za przeproszeniem) cukier dosiegnely macki spekulantow. Chyba nikt nie wierzy, ze ropa zdrozala tylko dlatego, ze sytuacja w Pln. Afryce jest taka, a nie inna. A ktos pyta, kto do tych rewolucji doprowadzil? Propaganda w polaczeniu ze spekulacja, sa jeszcze bardziej zatrwazajace niz spekulacje z 2008 roku. Ok, zapedzilam sie, ale musialam to z siebie wyrzucic:) Pozdrawiam!

cukier drozeje bo jest go mniej - kilka lat temu unia wprowadzila ograniczenia w produkcji cukru i teraz mamy tego skutki

a nie boicie sie tak bez umowy?? my tez dostalismy potwierdzenie wplaty zaliczki, ale umowa to podstawa. oczywiscie mielismy zaznaczenie, ze w przypadku drastycznych cen produktow cena za 'talerzy' moze wzrosnac - chyba o max 10%. oczywiscie ustalilismy co to dla nich znaczy - ale slub byl prawie 2 lata temu

Gość effy.
a u mnie jest napisane jak wół że tyle i tyle za osobę i nie ma żadnych 10 % wiecej. Zresztą czego sie boicie ? Przeciez dania główne nie są z cukrem, jedynie jakieś desery a te nie są wszedzie. Jedynie jak ktoś ma wliczone w cene placki to może wiecej zapłacic

Gość kkalunia
Nie tylko cukier drożeje, ogólnie spożywka poszła ostro w górę. Nie boicie się że tak bez umowy właściciele krzykną nie wiadomo ile przed samym weselem? Albo że na przykład wynajmą komuś innemu salę na ten sam termin, a później będziecie się męczyć z udowadnianiem ustaleń tylko na podstawie karteczki o zaliczce?

Gość umowa to podstawa
ja bym sie bala bez umowy ! my mamy na umowie napisana cene i nam restaurator ta cene gwarantuje

Gość Advancee
Tą "karteczke" mamy od nich samych-na niej jest cały ich wydruk+zaliczka. Wesela mają przez cały rok co sobote więc aż takźle być nie może i nie wydaje się mi aby nas zrobili na szaro bo przeciez więcej wesel by tam nie było - a kuzyn i siostra narzeczonego też tam mieli wesela. Zresztą ja dopiero tutaj na forum spotkałam sie z Umowami na sale wszędzie gdzie oglądaliśmy sale (sale te lepsze) nigdzie nie było mowy o żadnej umowie..