Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiertarak99

jak długo rodzeństwo w jednym pokoju?

Polecane posty

Gość wiertarak99

mam dzieci: chłopiec 4 lata, dziewczynka 2 lata. Mamy dla każdego z nich pokój, ale na razie śpią w jednym i bawią się też razem w jednym. Są jakimś cudem bardzo związanym z sobą rodzeństwem ;) I nie chcą spać w osobnych pokojach. Tak więc ten jeden stoi pusty i zastanawiam się nad zrobieniem tam na jakiś czas gabinetu. Zdaję sobie sprawę z tego, że prędzej czy później będą już miały siebie dość. No ale właśnie - jak myślicie - kiedy to nastąpi? Za te 2-3 lata, kiedy starczy pójdzie już do szkoły? Czy może jeszcze ze 3 lata? Nie opłaca się kupować biurka zaledwie na te 2 lata ale mam problemy - wiem, wiem :P

ja moje dzieci mam zamiar "rozdzielić " jak córka będzie miała co najmniej6-7 lat, inaczej i tak syn będzie jej do pokoju wchodził i chciał się bawić więc nie widzę sensu

Gość ja mam podobną różnice
zrobiłam dwa pokoje i po miesiącu męczarni musiałam przenieść łóżka do większego pokoju i śpią i bawią się w jednym, a ten drugi mniejszy to taka przechowalnia nieużywanych zabawek. Byly płacze ze oni się boją spać sami, że chcą razem. Nie wiem ile będzie im się podobał taki układ. Mam kuzynostwo- bliźniaki parka i osobne pokoje dostali kiedy mieli po 11 lat. Wcześniej mieli jeden pokój wspólny bo tak im było wygodniej, razem odrabiali zadania bo razem chodzili do szkoły, mieli wspólnych znajomych, bawili się tymi samymi zabawkami mimo, ze są różnej płci. Myślę, że do wieku szkolnego moje maluchy na pewno będą miały wspólny pokój, a co będzie dalej to się zobaczy. To od nich zależy. A biurko możesz kupić. Przecież i tak niedługo się starszakowi przyda do odrabiania lekcji.

Gość dfrtghujikol
U nas podobnie - syn 4,5 roku a córka 2,5 roku. Narazie są w jednym pokoju.I nie chcą się rozdzielić ;) Obecnie drugi pokój dzieci jest naszą sypialnią. Myślę, że najwcześniej rozdzielimy ich jak syn będzie miał z 8 lat a córka 6 :) No chyba, ze wcześniej bo już nie będą chcieli być w jednym pokoju :P

Gość praktyczna mamuśka
Ja mam jedno małe dziecko, ale u mojej starszej siostry syn i córka miały razem pokój do momentu kiedy córka miała 12 lat, a synek 11. Dopiero wtedy same chciały miec osobne pokoje, wczesniej chciały miec koniecznie razem, są bardzo zżyci i bardzo rzadko się kłócą.