Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eda21

rodzice alkoholicy

Polecane posty

Gość eda21

witam mam problem z moimi rodzicami i potrzebuje jakichś rad bo poprostu niedaje już sobie rady z moimi rodzicami, nikomu o tym wcześniej niemówiłam, nawet przyjaciółce bo się wstydzę...otóż mój ojciec zaczął pić jakieś 5lat temu, teraz pije nałogowo, nawet w wigilię gdy składałam mu życzenia i życzyłam żeby niepił to odpowiedział że on już musi...mama zaczęła 2 lata temu pić po 1 piwie dziennie a teraz upiją się i nienocuje w domu tylko u swojej matki alkoholiczki gdzie pije wraz że swoim rodzeństwem...ją mieszkam daleko od domu z mężem i dzieckiem i niewiem jak im pomoc.bracia do mnie dzwonią żebym im jakoś pomogła ale niewiem jak, niepomagają ani prośby ani groźby. Chciałam żeby zapisali się na leczenie nawet znalazłam im ośrodek i zaproponowałam pieniądze na dojazd ale mama mi odpowiedziała że i tak niepójdzie na leczenie...najgorzej szkoda mi mojego brata który jest w ośrodku wychowawczym i można do niego dzwonić tylko w weekend a mama mimo tego że czasami za ostatnie pieniądze wyśle jej doladowanie upiją się i niedzwoni do niego a on czeka i pyta o nią a ją coraz to muszę wymyślać nowe kłamstwa żeby sobie coś niezrobił...proszę o jakieś rady bo jestem już na skraju załamania nerwowego i niedaje sobie z tym rady pozdrawiam

Gość ze jak??
a ty kurwa gweiazda jestes bez skazy???????????????????/

Gość mmnnio
alkoholikom nie przetłumaczysz sami muszą zrozumieć