Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Zez u dziecka- czy to normalne?

Polecane posty

mam 10 miesieczne trojaczki. dziewczynka i dwoch chlopcow. Chlopcy sa jednojajowi i wlasnie u obydwoch chlopcow pojawil sie zez. obserwuje ich od 2 tyg. dziewczynka ladnie i prosto patrzy. co prawda ide do lekarza w tej sprawie w poniedzialek, ale chcialam sie zabytac czy sa tu matki o podobnych przejsciach i jakie byly opinie waszych lekarzy? Nadmienie ze dzieci sa wczesniakami tylko 1 miesiac (36 tyg) ciaza byla zupelnie naturalna i bezproblemowa. I to lekarze ustalili date cesarki a ja na nia sie po prostu wstawilam, poniewaz nie mialam zadnych skurczy ani objawow porodowych, ot poprostu ciaza z zaskoczenia. z gory dziekuje

Gość azezam
wiele dzieci zezuje srednio chyba co 3 jednak jesli zez utrzymuje sie po 13 14 miesiacach to juz nalezy udac sie do lekarza Twoje maja 10 ale wizyta nie zaszkodzi

zalezy czy caly czas maja zeza czy tylko im oczko ucieka. Mojemu ucieka oko dosyc czesto i ma zdiagnozowanego zeza rozbieznoego ukrytego. Niestety w naszym kraju nie znaja czegos takiego jak PROFILAKTYKA. Mamy w okolicach wakacji przyjsc znowu do okulisty - wtedy moze zez sie rozwinie i bedzie mozna to leczyc a i dodam, ze moj maly nie ma zadnej wady wzroku i ma 21mcy