Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalowadama

Duży problem...

Polecane posty

Gość metalowadama

Witam! mam duży problem. Jak dla mnie to sprawa jest poważana i nie zrozumiała. Zacznę od początku. Jakieś pół roku temu poznałam przez naszą-klasę chłopaka, może w dziwnych okolicznościach, ale udało się go poznać. Długo rozmawialiśmy później zaproponował spacer, oczywiście, że się zgodziłam. Było bardzo miło, mamy dużo wspólnego mniej więcej: muzyka (metalowa), styl, poglądy, zainteresowania.spotykamy się przynajmniej raz w tygodniu. Po prostu sprawa wygląda świetnie, ale ... właśnie zaczyna się to " ale ". Nie wiem czy on chce czegoś więcej, czy po prostu traktuje mnie jak zwykłą koleżankę i nic poza tym. postanowiłam wziąć sprawę w swoje ręce i chyba niepotrzebnie .. Zapytałam go czy mam u niego jakiekolwiek szansę, bo chciałabym wiedzieć na czym stoję i czy mogę spodziewać się czegoś więcej niż koleżeństwa. Głupio wyszło, bo przez smsa, ale inaczej nie miałam jak. Odpisał mi więc, że myśli o tym cały czas i nie wie czy chce się zaangażować. po dwóch dniach napisał, że musimy się koniecznie spotkać i odpowie mi na to pytanie. Tu pojawia się problem. Jutro spotkanie i nie wiem czasami czy go nie odwołać. Mam przeczucie, że to nie będzie miła rozmowa i po prostu chce powiedzieć mi wprost " nie chce się zaangażować " dziewczyny: jak myślicie odwołać te spotkanie czy nie ? Boje się usłyszeć tej prawdy po prostu i sama nie wiem co mam robić...Gdybyście mogły to pomóżcie . PS: dodam, że mamy po 18 lat.

Skoro już postawiłaś sprawę jasno to bądź konsekwentna. Zapewne boisz się tego, co usłyszysz, sama wiem, jaki jest ogromny strach przed pociągnięciem takich tematów, ale będziesz wiedziała, na czym stoisz a przecież o to Ci chodziło

lepiej się bać przez chwilę niż potem długi czas żyć w niepewności. problemy są po to żeby je wyjaśniać i rozwiązywać. i im szybciej tym lepiej.