Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwie sie....

Brak okresu od 3 miesiecy

Polecane posty

Gość martwie sie....

Co robic??? W listopadzie odstawilam tabletki anty, bo zdecydowalismy sie z partnerem w koncu na dziecko. Pierwszy okres mialam ten z odstawienia, w grudniu ten pierwszy naturalny i na tym koniec. Od 3 miesiecy nie dostaje okresu:(. Co robic???? Czekac? Czy isc z tym do ginekologa?? Przez to nawet nie wiem, kiedy mam dni plodne. Z tego co widze, narazie wcale ich nie mam:(. Czy ktoras z was tez tak miala po odstawieniu???

Gość ja200000
Musisz koniecznie iść z tym do lekarza

Gość Mamicz
Do ginekologa! To nie jest normalne, zeby nie miec od 3mcy okresu, no chyba ze jestes w ciazy. A jak nie, to wizyta u lekarza konieczna.

Gość martwie sie....
W ciazy raczej nie jestem. W sumie musze sie przyznac, ze juz kiedys we wrzesniu 2004 odstawilam tabletki anty, i pierwszy okres dostalam dopiero w czerwcu 2005, dokladnie 9 miesiecy pozniej. Moze ja tak po prostu juz mam:(. Wtedy tak sie nie przejmowalam, bo niezalezalo mi na ciazy, teraz sie niecierpliwie:(. Chyba rzeczywiscie wybiore sie do lekarza.

Gość olalaal90
Idź do lekarza, ja po odstawieniu tabletek nie miałam okresu pół roku. Jajniki przez te cholerne hormony mi się zablokowały. Musiałam brac tabletki, a i do tej pory nie mam normalnych cykli. :/

Gość InnaZNatury
Dokładnie - lekarz koniecznie. Poza badaniami hormonów (estradiol, progesteron, TSH, androgeny i testosteron) powinnaś jeszcze mieć zrobione usg transwaginalne celem weryfikacji, czy nie ma cyst/torbieli/endometriozy/guzów, i jeśli wszystko ok, to sprawdzenie w określonych dniach cyklu czy dochodzi do owulacji.

Gość InnaZNatury
Aha - i jeszcze prolaktyna i ft3, ft4 (dwie ostatnie - hormony tarczycy)