Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaxD

wiecznie za dużo kilo!

Polecane posty

Gość młodaxD

Mam 15 lat. Mam 166 wzrostu i ważę 57 kg. Chciałabym chudnąć ale wciąż nie mogę ciągle coś podjadam i źle mi z tym. Proszę doradźcie coś, muszę schudnąć do wakacji coś około 7 kg. Ciąglę kombinuję z djetami i wyniki tego to dodatkowe kilo wiecej. Już nie wiem jak się zmotywować aby nie żreć. Doradzcie mi jak wy to robicie. Proszę;]

nie wiem po co sie odchudzasz? wage masz super co do wzrostu, ponadto masz dopiero 15lat, chcesz spowolnic sobie metabolizm? I pozniej tyc po czymkolwiek? Uwierz mi przerabiałam to juz... Pomysl o cwiczeniach, bieganie, basen, aerobik, rower, co lubisz....dieta Ci niepotrzebna

Gość młodaxD
Może mam odpowiednią wagę ale za grubę nogi i biodra. Staram się być aktywna ale to jakoś nie pomaga. Powinnam coś z tym zrobić:( a zeby schudnąć z tych części ciała muszę sie odchudzic.

Gość młodaxD
Jak przez tydzień jadłam 500kcal to niby schudłam tyle że potem dużo wiecej przytylam. Czy to własnie to spowalnia metabolizm? Bo odchudzam sie tak od 3 lat.

Gość rób tak dalej a będziesz coraz
rób tak dalej a będziesz coraz grubsza....efekt jojo zła dieta równa się spadek metabolizmu i tycie "od niczego" po zaprzestaniu diety dodatkowo przy głodówkach spala sie mięśnie, które są zastępowane potem przez tłuszcz więc sylwetka zmienia się na niekorzyść: wiotkie ciało obrośnięte w sadło

Gość masz 15 lat
to może poczekaj z dietami, a tymczasem zacznij chodzić na basen, biegaj albo jeździj na rowerze. Bo twoje "staram się być aktywna" jakoś mnie nie przekonało....

Gość młodaxD
Wam to sie proste wydaje a ja naprawde dużo ćwicze tancze codziennie chodzę 4 km na piechotę i nic z tego nie mam. zaczynam myśleć ze ze mą coś nie tak. bo moje kolezanki jedza co chca i sa szczuple a gdybym ja tak zaczela to byloby jeszcze gorzej.;[

no skoro odchudzasz sie od 3lat..... "500kcal" w wieku 15lat? katastrofa!!! to sie domysl dlaczego Twoje kolezanki jedza co chca i nie tyją... bo nie rozwaliły sobie metabolizmu... rób tak dalej to będziesz od wszystkiego tyła, dziecko Ty masz dopiero 15lat... za 5lat bedziesz załowała, tylko ze wtedy juz bedziesz wazyla 80kg.... efekt jojo, chyba nie musze Ci tlumaczyc co to jest

Gość młodaxD
nie musisz tłumaczyć. ja tak ostro odchudzam sie tylko co jakis czas.

Gość młodaxD
Wiem ze zwaliłam sprawe tyle ze jakos nie moge jesc regularnie 5 posiłkó co 2.5 godz bo potem będe musiała sie odchudzać bo przytyje, jesli juz zepsułam sobie metabolizm. To co ja mam teraz zrobić?

Czyli co jakis czas rowalasz sobie coraz bardziej organizm... Dziewczyno, spowolnisz sobie metabolizm to raz, ale tez co sie z tym wiaze, rozwalisz gospodarke hormonalna... Organizm kobiety gromadzi tluszcz w okolicy bioder, ud, posladkow, bo to sa zasoby strategiczne na konto przyszlej ciazy i maciezynstwa. Czym bardziej bedziesz sie glodzic, tym wiecej zapasow pozniej zrobi organizm, na wypadek kolejnego okresu glodu... A jak rozwalisz sobie cala gospodarke hormonalna, to juz w ogole ciezko przewidziec, co sie pozniej bedzie dzialo. W Twoim wieku w ogole nie powinno sie stosowac takich durnych diet (w zasadzie to i pozniej tez sie nie powinno). Twoi rodzice wiedza o tym? Czasem mysle, ze powinno sie powystrzelac redaktorow durnych pism dla nastolatek itd. ktore doprowadzaja do tego obledu, bo trudno oczekiwac od 12 letniej osoby, zeby zdawala sobie sprawe, jaka krzywde sobie robi, skoro nigdzie tego nie pisza, za to daja 1000 durnych porad jak byc chudym.

Jak juz sobie zepsulas metabolizm, to go teraz "odpsuj"... Niestety musisz pogodzic sie z tym, ze po powrocie do zdrowej diety przez chwile mozesz przytyc, ale organizm szybko sie adaptuje do zwiekszonej liczby kalorii i wszystko wroci do normy, pozniej bedziesz mogla stopniowo chudnac i jednoczesnie zdrowo sie odzywiac.

Rando Popieram w 100%!!! a Ty młoda przemyś to co Ci tu każdy pisze, bo nikt Ci na źle nie chce... Ja sama przez to przechodziłam... sama tak robiłam ważyłam 58kg w Twoim wieku i zaczełam sie odchudzac....dwa lata pozniej wazylam 78kg, a skutki swojej młodzieńczej glupoty odczuwam do dzis .. A czytając Twoje wypowiedzi czuje sie jakbym słyszała siebie gdy mialam 15lat.... "jestem za gruba" "musze mniej jesc" " dieta" przemysl to jeszcze raz, jesli moje wypowiedzi dały Ci do myslenia bede szczesliwa ze wybrałas dobrze i okazałas sie madrzejsza odemnie

Gość młodaxD
Oczywiście że nie wiedzą. jak próbowałam coś powiedzieć o odchudzaniu to zaraz była odpowiedz ze nie jestem zagruba. ale ja widzę jak wyglądam i wyglądam grubo. wiec nie wspominałam o mojej diecie. mama ma duze problemy z waga i nic z tym nie robi a ja nie chce w przyszłości tak wyglądac jak ona wiec sie odchudzam.

Gość młodaxD
może troche mnie zrozumcie.

Gość masz 15 lat
Ja nie rozumiem dlaczego osoby zaślepione wizją schudnięcia nie dopuszczają do siebie racjonalnych argumentów - obserwuję to na większości tematów o dietach. Jeśli jest sprawdzone, że głodzenie się daje efekt jojo, a jedzenie 5-6 małych posiłków dziennie W DŁUŻSZEJ PERSPEKTYWIE daje efekt schudnięcia i uregulowania metabolizmu, to dlaczego wy do chuja wafla nie możecie tego zaakceptować?

Gość młodaxD
może nie potrafie wytrwac w tych 5-6 posiłkach co?? 1, 2 3 dzien no dobra jakoś jest, a potem to już klapa i tyle. Może już tak zawsze bede musiałasie odchudzać;[ Żeby chociaż wygladac tak jak teraz;[

Gość młodaxD
Dobra spróbuje sie przeżucić na 6 małych posiłków. ale czy uda mi się ważyć 50 kg do lipca? bo jakoś nie wiem czy to wypali.

ruch i racjonalna dieta a efekty napewno zobaczysz, nie da sie w tydzien schudnac 10kg.... znaczy pewnie sie da, ale po dwoch tygodniach przytyjesz 15, pozniej schudniesz te 15 i przytyjesz 20..... itd nie lepiej pomeczyc sie 3/4 miesiace i miec spokoj całkowity? zdrowo sie odzywiaj i rusz pupę na siłownie, basen, rower, spacer....itd

Gość młodaxD
wieczna dieto u mnie jest świetnie z tak zwanym rusz d**ę wiec dam sobie rade. Myślę ze musze wreszcie powaznie sie wziasc za odzywianie bo to moj najwiekszy problem. Na poczatek zacznę ustalać czas 5 posiłków. Dowiedziałam sie ze muszą one być zjadane w odstepie czasu 2.5 godziny. To ile kalori powinien wynosić jeden taki posiłek?

Gość młodaxD
jak ktoś wie to niech powie jak to ma wyglądać;]

Gość oszzzkurnaaaaaa
nie odchudzaj się. zacznij biegać, pływać cokolwiek. większość tutaj jest bo właśnie spowolniły sobie metabolizm dzieki jojo i dietom. Jedz co 3-4h. Jakiś owoc, kanapka z razowego chleba, jakieś białko na śniadanie. Dużo warzyw i będzie ok.

Gość młodaxD
ale co z kalorycznością? ile ma wynosic kalori jeden posiłek?

Ja powiem Wam tak dziewczy długo próbowałam róznych diet, lecz nigdy nic nie skutkowało. Pół roku temu po prostu zmieniłam styl życia. Zaczęłam jeść zdrowo, bez słodyczy, tłustych potraw itd do tego dużo ruchu i teraz moja figura jest wręcz idealna. Myślę że jest to jedyny sposób na osiągniecie długotrwałego efektu. :) na dzień dzisiejszy mam 154 cm wzrostu, a waga to 42kg. Powodzenia!

Gość ninisss
To znaczy ze jak przestałaś źle się odżywiać to wszystko było ok?

Gość młodaxD
Katte0 ile schudłaś przez te pół roku?

tak. przestałam jeść słodycze, fast foody, tłuste potrawy, nie jadłam po godzinie 19 i ogólnie nie opychałam się jakoś mega :) do tego piłam dużo wody , gdy czułam głód. Dużo ruchu a i brałam linee, w sumie nie wiem czy mi pomogła, ale jakoś zachęciła mnie do działania na początku. Potem było juz z górki. Gdy widzi się pierwsze efekty to potem chce się juz odchudzać dalej i dalej! :)

prawie 10 kg , ważyłam ponad 50kg:) więc wynik jest całkiem niezły!