Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgngfgfngfnnfgnjfsjnhtr6u6u64k

Co oznacza ciśnienie 140/50 Puls 60?????

Polecane posty

Pisałem wczoraj iż mam tekie ciśnienie ale nikt nic nie powiedział konkretnego.... Może mieliście z takim czymś do czynienia????

Gość gsdffghfsggsd
Masz zator który Ci blokuje tętnice i dla tego ciśnienie górne jest za wysoki a dolne za niskie,szybko dzwoń po karetkę bo to może źle się skończyć :P

Gość prawdomówna Gośka.
pierwsze za wysokie , drugie za niskie,puls okej:D

wczoraj tez wszyscy o RRRR ale mam takie tylko wieczorami głównie w ostatnim tygodniu.... ostatnio jak byłem na pogotowiu z czestoskurczem wykryto u mnie WPW a pielegniarki do mnie szybko szybko Pan jestz a zdrowy by tu przychodzic....:(:(choć moja lekarka mnie skierowała karetka na pogotowie....sam bym nie szedł....

dobrze sie czuje:) w ogole gdy mialem czestoskurcz serce Puls 200 czulem sie i wygladalemw odczuciu obcyh normalnie nie pocilem sie mialem ta sama energie i humor:):)

Gość gsdffghfsggsd
To może idź do innego lekarza,bo jak na razie to otrzymałaś 2 różne odpowiedzi,więc jeszcze powinnaś się z kimś skonsultować.

Gość orzeszkur
bzykania potrzebujesz, każdy normalny lekarz taką diagnozę powinien postawić i wypisać receptę do domu publicznego :)

tak wybieram się do lekarza z uniwersyteckiej przychodni tylko dopiero termin czerwiec:)

Gość nadciśnienie albo
albo byłeś poddenerwowany....

Gość gsdffghfsggsd
Do czerwca to Ty możesz kojpnąć z 4 razy :P Więc może się szybciej wybierz gdzieś indziej :P

Gość tbrsgdnd
cisnienie jak cisnienie, nie za bardzo wiem o co pytasz, peirwsze troche za wysokie ale moze byc drugie nieco za nizsze ale wplywu zbytniego tez ni ebedzie to miec na nic, moj facet ma czasami roznice ponad 100-120 miedzy skurczowym i rozkurczowym i zyje, zaden lekarz (rodzinni, kardiolodzy, w szpitalu) nie stwierdzili nic niepokojacego, do tego puls zazwyczaj ma ponizej 50

Gość nadciśnienie albo
śmiech mnie ogarnia na to co piszesz.... mnie zdarza sie ciśnienie około setki....wtedy czuję się jak zombie....niby żywa ale nie do końca.... od razu robię sobie mocną kawkę i po chwili jest już jak nowa

nie jestm ydenerwowanz gdz mam takowe cisnienie... interesuje mnie ta roznica miedzy skurczowym a rozkurczowym 140 a 50 to jednak90mmhg roznicy....to nie jest normalne tzm bradziej w moim wieku dlatego pztam sie gdzz ktos moze cos wie na temat

Gość Hellsmess
napisz do mnie człowieku od tego ciśnienia :D hellsmess@gmail.com