Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2tygodniowysynek

Dziewczyny pomozcie mi co mozna podac 2 tyg dziecku na rozluznienie kupy ??

Polecane posty

Gość 2tygodniowysynek

Mam problem bo moj synek robi caly czas bobki i nie potrafie z tym sobie poradzic daje mu bardzo duzo herbatki koperkowej nawet mleko robie na herbatce do tego rumianek i juz mleko zmienilam na inne i nic nie pomaga juz myslalam zeby zmienic jeszcze raz ale tez sie boje czy to nie za duzo razy w ciagu 2 tyg. Prosze poradzcie cos.

Gość reklamowalabym
podawaj ciepla przegotowana wode pomiedzy karmieniami. Niewiele-wystarczy kilka pociagniec smoczka. Po 1-2 dniach powinno ruszyc :) Sprawdzone

Gość 2tygodniowysynek
dzieki za odpowiedz od jutra zaczynam podawac wode :) A znasz moze taka metode z olejem ze sie podaje dziecku do mleka 3 kropeli ?? bo ja slyszalam ale sie boje podac dziecku olej do wypicie :(

Gość zakochana para
To raczej wina mleka skoro herbatka koperkowa nie pomaga. Sprobuj tez przegotowana wode ale przede wszystkim zmien mleko. Jest tez taki syrop Lactulosum, ake nie wiem od kiedy go mozna podawac bo moja corka go brala jak miala 3 miesiace.

herbatka koperkowa zatwardza stolec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie dawaj tej herbatki o matko .

Urodziłam 3 tygodnie temu i wyraźnie w szpitalu zabronili nam dopajać noworodka herbatką koperkową bo powoduje zatwardzenie i rumiankiem bo może uczulać, lepiej podać 10 ml podgrzanej wody mineralnej dla niemowląt na dobę.

Gość kjksjk
za dużo herbatki z kopru ! to przez to problemy odstaw herbatke i przepajaj woda przegotowaną, powinno pomoc

Gość mjkebhafkj
Te herbatki granulowane to w 95% cukier który też może powodować zatwardzenia. A poza tym nawet na opakowaniu pisze żeby nie więcej niż 100ml dziennie. Zwariowała autorka :O

Gość Mamamamamama
Jak woda nie pomoże to spróbuj delikatnie soku z jabłek. Mojemu na zaparcia pomaga. Albo nie rób zbyt gęstego mleka. Daj jedna miarke mniej np

Gość Jak karmisz ?
Butelką czy piersią ?

Gość 098y
2 tygodniowe dziecko powinno pić tylko i wyłącznie mleko z piersi, na żądanie, wtedy nie będzie miało zatwardzeń i innych cudów

Gość 2tygodniowysynek
jestem jestem Ja karmie butelka od poczatku.A pomysl z mlekiem na herbatce to powiedziala moja polozna wiec tak stosuje skad mam widziec co dobre a co nie w koncu ona jest polozna to powinna wiedziec co dla takich maluszkow dobre. Ale wiecie co sprobuje z ta woda przegotowana przed kamieniem i zobaczymy co bedzie sie dzialo. A co do soku jablkowego to troche nie za wczesnie??

Gość jesteś walnięta
współczuję twojem dziecku

z tym zmienianiem mleka bądź ostrozna. Dziecku nie wolno zmieniać mleka z porcji na porcje,nowe mleko wprowadza sie po mału. Podawaj dziecku jak najwiecej płynów,myslę,że ta woda ciepła to dobry pomysł

mleko robisz na herbatce dobrze przeczytalam?????????? no i byc moze robisz blad i sypiesz wiecej mleka niz trzeba zeby byl syty czy cos? za duzo herbaty ,daj wode przegotowana jesli nie placze nie boli brzuszek robi kupke to jest ok po co szukasz problemu

no i zmiana mleka tez moze byc powodem zatwardzen za duzo za szybko chcesz wszystko na raz zrobic

sok jablkowy olej? zartujesz prawda nie wierze ,ze mozesz pisac powaznie:o

Gość 2tygodniowysynek
Podałam łyżkę oleju rycynowego.

Gość KingaU_8393
Korzystaliście z preparatu o nazwie Syrop Koperkowy? No bo szukałam informacji na temat tego preparatu i chciałam Was zapytać. Może moglibyście coś opowiedzieć mi o tym leku? Warto go kupować, są dostępne jakieś zamienniki? Tutaj zanalazłam trochę opinii o Syrop Koperkowy: http://www.listalekow.pl/syrop-koperkowy/ - uważacie, że można się tym sugerować? Wolałabym się nie i wydać bezsensownie pieniądze, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Dzięki za wszelkie porady.

Gość gość
ja slyszalam od babci,mamy i kolezanek, ze gdy juz sa straszne problemy z kupa to troszke soczku z jablek-ale taki wlasnorecznie robiony-jablko gotowac ok 20 min, odcedzic i przestudzona wode podac dzieciaczkowi. sama tak robilam gdy corka miala miesiac-wypila ok 20 ml i po problemie

Gość gość
mialam ten sam problem z synkiem i zaczelam miedzy karmieniami dawac ok 90 ml rumianku(zaparzanego z torebki 60ml plus rozcienczenie woda)i pomoglo.sprobuj tak zrobic,i doslodz troche glukoza

Gość gość
i ten sok z jablek tez powinien pomoc bo slyszalam o tym ale balam sie dac takiemu malutkiemu dziecku.tez mial 2 tyg

Gość gość
mleko na herbatce????? ja p******ę

Gość gość
Idzcie sie leczyc, ale na glowe. Sok jablkowy, nawet domowy powoduje u dziecka zwykla biegunke, bo jest nieprzyswajalny, a nie poluzowanie stolca. Nalezy zmienic mleko, a najlepiej jakby byl karmiony tylko I wylacznie piersia - wtedy zaparc nie bedzie w ogole. Niestety, ale nie wszystkie babcine sposoby sa zdrowe dla dzieci.