Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabym88

Wolontariat w hospicjach i innych miejscach

Polecane posty

Gość chciałabym88

Cześć. Czy ktoś z Was jest/był wolontariuszem? Chodzi mi o drobną pomoc lub samą obecność przy chorych osobach, dzieciach. Czy w Domach Starości też jest jakiś wolontariat? Od 15stego roku życia jestem bardzo aktywną wolontariuszką w schroniskach dla zwierząt, do ludzie mnie nigdy nie 'ciągnęło' ale... tak myślę, że teraz bym chciała. Boję się odpowiedzialności za człowieka jeśli chodzi o fizyczną pracę wokół chorej osoby, szczególnie dziecka, ale czy nie potrzebują też osób, którzy po prostu będą? Porozmawiają, posiedzą, nie wiem, poczytają książkę. Czy są jakieś wymagania? Szkolenia? Dziękuję za odpowiedź.

Gość chcialabym88
up...

Gość sjega
chciałabym88 skąd jesteś? Tutaj jest strona fundacji, która skupia wolontariuszy właśnie w tym celu, o którym piszesz: http://www.dobrzezejestes.pl/

Gość z tego co wiem bo mam
znajomych wolontariuszy w hospicjum ( swietni ludzie!!!) - jest naprawde wiele mozliwosci - jedni czytaja, inni pomagaja myć ktos na spacer wyprowadza, rozmawia, ciasto przyniesie, jakies zajecia poprowadzi, film pusci itd nie jest tak,ze musisz byc iles tam godzin i robic, co kaza, mozesz sobie wybrac, zadzwon najlepiej do takiego osrodka, to ci powiedza.Choodzi o o,zebys sie nie platała bez sensu. Przewaznie sa dyzury np sroda 0d-do , albo czesciej, jak komu pasuje.Samodzielnej opieki pielegniarskiej ci nie powierza, raczej wlasnie towarzystwo i mile zajecie czasu.