Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lijonka

wymioty po kazdym mleku modyfikowanym dostepnym bez recepty

Polecane posty

miala ktoras tak?? moja corka ma 3 miesiace i narazie jest na piersi , ale tylko dla tego ze wymiotuje po kazdym mleku ktore jej podam, a sprawdzilam juz wszystkie dostepne... a i dodam ze nie sa to jakies male wymioty tylko takie porzadne, i wymiotuje dopuki wszystkigo nie zwroci wszystkiego poczym zasypia i jest taki "flaczek" po paru godz juz jest wszystko dobrze spotkala sie juz ktoras z was z czyms takim?? co to moze byc?? pod koniec tyg ide do lekarza wiec poprosze o przepisanie jakiegos mleka

Gość ghujkil
moje dziecko tak miało mając 2 tygodnie i pojechałam natychmiast do szpitala. Zdiagnozowali rotawirus.

Gość 098y
a po cholerę chcesz ją karmić modyfikowanym skoro twojego mleka nie zwraca?

ale to niejst rotawirus bo mielismy robione bardania krwi i moczu chce dawc butle bo teraz nie moge sie nigdzie ruszyc , z reszta nie chce juz karmic i tyle

A ile robisz jej tego mleka?? Może się przejada. Moja córa jak za dużo zjadła do wymiotowała "strumieniami" ALe dalej mogła jeść i jeść , spróbuj dać jej troszkę mniej albo przejdź na pierś przecież to nic złego

Mój syn tez tak miał. Ja karmiłam piersią i zostawiałam małemu odciągnięty pokarm. Czasem, gdy mojego pokarmu zabrakło, bo musiałam dłużej zostać w pracy, to dostawał przeróżne mieszanki, ale wszystkimi wymiotował. Nie dowiedzieliśmy się dlaczego, bo zdarzało się to sporadycznie, po prostu zrezygnowaliśmy z podawania mieszanek, tylko zainwestowałam w lepszy laktator :-)

moze jeszcze ktos napisze nie pytam czy mam karmic piersia tylko czy ktos mial tak jak ja , a jak mial to jakie mleko sie nadawalo??

mloda mamo nie wypija duzo raz wypila 60 ml i zwymiotowala a raz wypila ze dwa lyki i tez wymiotowala

Gość Mama Paula
Ja mam dokładnie tak samo ze swoim synkiem. Obecnie ma 5 miesięcy. Jest na piersi, ale delikatnie chciałam wprowadzić mu mleko modyfikowane. Gdy skończył 2 miesiące spróbowałam podać Bebilon - nie za bardzo chciał pić, a po ok 30 min zwrócił wszystko co zjadł, wymiotował i wymiotował, potem długo spal. Gdy skończył 3 miesiące znów spróbowałam - to samo. Pediatra zasugerował, że może to być nietolerancja, bądź alergia na bialko mleka krowiego. Zasugerował, abym spróbowała z NAN i Bebiko. Po mleku NAN wymiotował. Synek strasznie zraził się do butelki. Na sam widok darł się w nieboglosy... Gdy skończył 5 miesięcy podałam mu kaszkę mleczno-ryżowa - zjadł z ogromną ochotą, ale niestety wymioty... Z Bebiko już nie będę go męczyć, chyba faktycznie może mieć alergię/nietolerancję mleka krowiego. Pozostaje mi bebilon pepti... PS. Głupie komentarze typu "po co dajesz sztuczne jak po piersi nie wymiotuje" są bezpodstawne. Niektóre dziewczyny porostu muszą wrócić do pracy. Ściągnięcie laktatorem zapasu mleka na 10 godzin jest niewykonalne! A podrzucanie dziecka do pracy na karmienie tym bardziej - Warszawa - korki - i pomimo przysługujących praw przerwy na karmienie, nie ma takowej! Niestety, to jest Polska i jeden żywiciel rodziny nie wystarczy... I strasznie wkurwiają mnie komentarze mamuniek siedzących w domku, i krytykujących chęć rezygnacji karmienia piersią. To jest indywidualna sprawa i nie należy tego oceniać. Wrrr.

Alergia na białko mleka krowiego lub alergia na któryś składnik . Najlepiej spróbować mleko HA dla alergików (mieszkam a Austrii i tu jest taki skrót , nie wiem czy w Polsce również) bo mleka bezmlecznego się nie opłaca to już lepiej odciągać własne.

Gość moja miala podobnie
okazalo sie ze to alergia. albo sprobuj mleko ha, albo mieszanke mlekozastepcza na racepte. a ma jakies krostki? szorstka skore?

moja coreczka dostala w koncu bebilon pepti i juz nie wymiotuje :) a najlepsze jest to ze ja moge wypijac mleko szklankami a malej nic nie jest, nawet jej nie wysypuje a jak tylko dostanie mleko mdyfikowane zwykłe to sa wymioty

Gość aannaa.
to dzielna jesteś że pijesz to mleko-ja próbowałam pić nutramigen jak córka była mała i niestety nie dało rady-było okropne!!!! nie wiem jak dzieci to piją:) co do alergii to spytaj pediatrę jeszcze o latopic-to preparat który się podaje dzieciom szczególnie do 2 go roku życia przy alergiach pokarmowych. U nas był pomocny.Pozdr

ja mojej córeczce również próbowałam wprowadzić mm - bezskutecznie. Musiałam wrócić do pracy i gdy mała miała 5 i pół miesiąca chciałam ją przekonać do picia mleka modyfikowanego ale nie dość, że odmawiała współpracy, to jak już napiła się kilka łyków, to za chwilę były wymioty. Od tamtej pory minęły już ponad 2 miesiące i chodząc do pracy odciągam mleko i przywożę jej zapas, w międzyczasie mała nauczyła się już trawić zupki mięsno warzywne i wczoraj nawet zjadła słoik w którym w składzie było masło - i nie było żadnego wymiotu. Doświdczone mamy, proszę o opinie, czy istnieje prawdopodobieństwo, że po tych kilku miesiącach mała mogłaby już strawić mm ??? chcę ją karmić do roku, ale byłoby wygodniej nie gnieść już tych cyców laktatorem i karmić ją tylko popołudniu i w nocy .....

Gość już pisałam, ze mądry
roczne dziecko nie potrzebuje piersi w ciągu dnia, wystarczy jej 2-3 razy pierś kiedy jesteś w domu, nie ma żadnego musu wprowadzać mm.