Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ilucha25

Decyzja o dziecku

Polecane posty

Hej, chciałabym wiedzieć jak to u was było z decyzją o zajściu w ciążę, ponieważ sama stoje przed takim dylematem czy to już czas czy jeszcze nie i powiem szczerze, że sie wacham. Moja sytuacja wygląda tak, że mamy swoje mieszkanie i autko , ja mam całkiem fajna prace którą lubię. Ale jednak boje sie, że nie dam rady, że może jeszcze za młoda jestem. Ogólnie raz chcę dziecko a raz sama nie wiem. Jak to było u was i co przeważyło na tak ??

Gość rózana marmolada
to jest tylko twoja decyzja kolezanko

Gość mamachichi
ja takiej decyzji jakby nie podejmowałam, po prostu po ślubie się nie zabezpieczaliśmy- ale byliśmy już stabilni finansowo, po 3 mieś jak mi się okres spóźniał to się modliłam, żeby to było "to"

Gość walusiaaaa
ale robisz problem, inne matki rodzą po kilkoro i nie podejmują decyzji tylko idą na żywioł

Gość rózana marmolada
ty bdziesz wychowywac a nie ktos twoje dziecko przeciez a czy jak bedzie planowac 2 tez sie bedziesz pytac?

Ale ja nie jestem inne matki , wiem, że to moja decyzja ale chciałabym wiedzieć poprostu jak to było u innych osób i czy też sie tak wachały

Nigdy na 100% nie podejmiesz ostatecznej decyzji. Ja też raz chciałam a raz nie. Teram mój syn ma 3 miesiące i nie wyobrażam sobie życia bez niego.

No własnie zdaje sobie z tego sprawę, że zawsze są jakieś ale ...

Decyzję podjęłam w wieku 25 lat, byłam już w miarę ustawiona finansowo, pracą się też nie martwiłam. Na spokojnie zrobiłam wszystkie badania. Pewnego dnia zrozumiałam, że to już czas, bo czegoś nam brakowało. Zawsze są jakieś za i przeciw :)