Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wersa<;

;)) Okres a obóz wędrowny

Polecane posty

Gość Wersa<;

Tak jak w temacie.. Co z tym zrobić..? Jakieś pomysły lub doświadczenia..? Za wszystko będę wdzięczna. Chodzi mi m.in o zachowanie higieny.. Dodam, że jest to obóz wędrowny - KAJAKOWY. Więc podwójnie przerąbane.. Teraz oddaje głos Wam:)

Gość licencjatka onafgag
naprawde kiepsko... jeszcze zależy jak znosisz miesiączkę i czy jest obfita. na pewno musisz miec przy sobie chusteczki nawilżane, te do higieny intymnej. ja chyba wybrałabym tampony. albo i nie.... bo podpaskę łatwiej zmienić. cieżka sprawa naprawdę. gdybyś brała tabletki hormonalne byloby latwiej;) ale jesli nie bierzesz to nie ma co gdybac. dasz radę ;) a moze Ci się akurat przesunie ;)

Gość krups
a jak sobie radziły kobiety 100 lat temu, gdy nie było tabletek, podpasek , innych tamponów , po pierwszej miesiączce umierały ?

Gość Wersona
tego nie powiedziałam.. Chodzi mi tylko o zachowanie higieny i o rady. Np. co lepiej wziąć tampony czy podpaski..?

witaj serdecznie:) wiec tak masz kilka wyjsc: 1. jesli do obozu zostalo chociaz 2 miesiace idz do lekarza po tabletki antykoncepcyjne.Musisz zaczac je brac w pierwszy dzien cyklu( 1 dzien okresu) i jak skonczysz dane opakowanie(21 tabletek) to nie rob tej 7 dniowej przerwy ,wtedy miesiaczka nie wystapi,a Ty przetrwasz oboz :) 2. zaopatrz sie w tampony ,bo z podpaskami to ja nie widze jakiejkolwiek kobiety na obozie do tego kajakarskim;))) 3.jesli nie chcesz tamponow z jakiegos powodu to zostaja podpaski i w sumie zmarnowany oboz bo do wody z nimi nie wejdziesz;/;/ cokolwiek nie wybierzesz kup sobie husteczki nawilzane do higieny intymnej,dzieki temu bedziesz mogla sie odswiezyc w razie potrzeby:)))) ps ile masz lat tak w ogole??

Gość stara obozowiczka
tampony i chusteczki (nawet takie dla dzieci, niekoniecznie do higieny intymnej. Powinno spokojnie starczyć. Z tym, że weź pod uwagę, że musisz ich mieć ze dwa razy więcej (tamponów) bo będziesz musiała częściej zmieniać) dasz radę ;)

Gość Wersona
16 i dziękuję Ci bardzo:)) Nawet nie wiesz jak pomogłaś.. A starej obozowiczce dziękuję za wsparcie..:]