Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andreeea

niemiecki pomóżcie

Polecane posty

Gość Andreeea

chciałam napisać coś takiego " supermarkety są łatwym rozwiązaniem,ponieważ w tym sklepie można wszystko znaleźć.Można łatwo oszczędzić czas,bo wszystkie działy znajdują się w jednym budynku.My mamy duży wybór i mamy możliwość nawet próbować towary,ponieważ niektóre produkty są promowane" Die Supermarkte sind sehr einfach Losung,weil im diesen Geschaft alle finden man kann.Man kann einfach Zeit sparen,senn alle Anteile befindet sich im einer Bau.Wir haben grosse Auswahl und wir haben Moglichkeit sogar Waren probieren,weil manchere Produkte werben sind

Die Supermarkte(przegłos nad a) haben viele Vorteile,weil man alles in solchen Geschafen(przegłos nad a) finden kann.Man kann einfach Zeit sparen,denn alle Anteile befinden sich in einem Gebaude(przegłos nad a).Wir haben grosse Auswahl und Moglichkeit(przegłos nad o), sogar die Waren probieren,weil es oft verschiedene Sonderangebote gibt.

Gość Andreeea
bardzo dziękuję..:)będziesz tu jeszcze w stanie sprawdzać moje wypociny bo troszke musze napisać..?

Gość karooooooooooolinna
W sumie dodalabym tylko, ze nie Anteile, a Abteilungen, in demselben Gebude i jeszcze Mglichkeit, die Wahren ZU probieren

Gość karooooooooooolinna
przepraszam nie wyszly umlauty. MAm niemiecka klawiature, ale na stronie tekst pojawil sie bez przeglosow.

Gość Andreeea
nie ma sprawy ,te umlauty wiem,gdzie mają być ;) muszę napisać wypracowanie na 200-250sów właśnie związne z supermarketem ..zalety i wady..po polsku nie wiem co moge wymyślec,a co dopiero po niemiecku,ale kombinuje jak moge..mogłybyście tu wchodzić dzisiaj ja w ciągu jakiś 30-40min bym to napisała i dala do sprawdzenia wam? postaram się strasznych byków nie robić,ale niestety mam to do siebie,ze tłumacze to idealnie na polski.. a jednak często ma to inne znaczenie..

wlasnie, ze tak doslownie sie nie da, bo bzdury moga wyjsc :( nic nie obiecuje, ale jesli nadal tu bede to oki :)

Gość Andreeea
dziękuję naprawdę .. wiem,że wychodzą bzdury,ale mieszkając w Polsce,ucząc się w polskiej szkole bez żadnego doświadczenia i rozmów z Niemcem to nie wychodzi..i tak właśnie pisze kali chcieć mówić ... Kolejna część,chciałam napisać " Artykuły są dostępne po mniejszej cenie.Często otrzymuje się ulotki,w których pokazują co możemy kupić i w jakiej cenie.To jest bardzo wygodne,ponieważ wiemy co znajduje się w takim dużym sklepie.Kolejną zaletą jest to,że możemy kupić wszystko co potrzebujemy od ubrań po meble.Takie sklepy są zazwyczaj długo otwarte,od rana do późnego wieczora.To jest korzystne dla ludzi,którzy do późna pracują i nie mają czasu na zakupy. Die Artikele sind von kleiner Preis greifbar.Oft bekommt man die Flyere und sie zeigen was konnen wir kaufen und vom welchen Preis.Das ist sehr bequem,weil wir was befindet sich im diesem Geschaft wissen.Am nexte Vorteile ist das,dass wir alle was brauche bis Kleid von Mobel kaufen konnen.Diese Gescheft sind gewohnlich lange offen bis Morgen von spater Abend.Das ist gunstig fur die Leute,welche zu spater arbeiten und sie haben keine Zeit auf Einkaufe.

Gość Andreeea
Geschaft* i geoffnet*(otwarty) chyba tak

Gość Andreeea
i pomyliło mi się von-bis ..

Gość Andreeea
poprawiłam pierwszy fragment Die Artikele sind von kleiner Preis beziehbar.Oft bekommt man die Flyere und sie vorstellen was konnen wir kaufen und vom welche Preis.Das ist sehr beguem,weil die Leute sehen was kaufen konnen.

Gość Andreeea
jest ktoś do pomocy? :((

Gość zielony chwast bez loginu
Die Waren sind fuer kleineren Preis erhaeltlich ( chociaż chyba lepiej zum guenstigeren Preis erhaetlich ). Oft werden die Flugblaetter ausgeteilt, von denen man erfahren kann, was und zum welchen Preis wir kaufen koennen. Das ist wirklich bequem, da wir genau wissen, was es im solchen Grossgeschaeft gibt. Der naechste Vorteil ist das Vorhandensein von alles, was wir brauchen. Von der Kleidung bis Moebel. Solche Geschaefte haben in der Regel lange Oeffnungszeiten. Das ist besnoders vorteilhaft fuer die Leute, die bis Spaetaben arbeiten und eigentlich kaum Zeit fuer die Einkaeufe haben. to tak na szybko ale chyba coś by był jeszcze do poprawki....

Gość Andreeea
zielony chwast- z nieba mi spadłaś/łeś .. dziękuję:)