Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenkapysia

Ostry ból w plecach pod żebrami po prawej stronie 33 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość malenkapysia

Hej. Może tu mi ktoś podpowie co to może być. Jutro wybieram się do lekarza ale może ktoś będzie wiedział coś na ten temat. Od trzech dni odczuwam silny ból w plecach po prawej stronie pod żebrami. Jest on kujący. Cały czas mnie boli. Nie ważne czy leżę, czy siedzę cały czas odczuwam ten ból. Już czasami nie daję rady. Jestem w 33 tygodniu ciąży i nie za bardzo chcę brać leki przeciw bólowe. Wiadomo, że to nie jest zdrowe dla dziecka. Ale czasem już nie wytrzymuję. Miał ktoś może tak??? Co to może być??? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość praktyczna mamuśka
To macica uciska na narządy wewn. i płuca. Ja tak miałam. Dużo odpoczywaj na lewym boku, nie bierz p/bólowych bez konsultacji z ginem, oczywiście. Niewiele na to można poradzić, minie pod koniec ciąży, jak brzuch się opuści. Mi pomagało leżenie na lewym boku i czasem brałam no-spę.

Gość uważżam że
to macica uciska. ja tak miałam i musiałam kilka nocy spac w fotelu na siedząco :(

Ból w plecach to może być pod łopatkami, bo żebra są z przodu;) Jeśli boli w plecach-to może dziecko uciska na jakiś nerw w okolicach kręgosłupa. Mnie bolało tak w okolicach ledźwiowych miesiąc temu, nie mogłam chodzić, ale pomogły mi ćwiczenia dla ciężarnych. No a może uciska Ci,jakieś organy w jamie brzusznej. P.S. Tak,jak opisujesz lokalizację bólu to jest przy kamicy żółciowej.W "normalnym" stanie jest to ból pod prawym podżebżem promieniujący na plecy, tępy, brzuch jest wzdęty, często towarzyszą mu wymioty, słabość. Najlepiej pokaż się lekarzowi;)

Ból w plecach to może być pod łopatkami, bo żebra są z przodu;) Jeśli boli w plecach-to może dziecko uciska na jakiś nerw w okolicach kręgosłupa. Mnie bolało tak w okolicach ledźwiowych miesiąc temu, nie mogłam chodzić, ale pomogły mi ćwiczenia dla ciężarnych. No a może uciska Ci,jakieś organy w jamie brzusznej. P.S. Tak,jak opisujesz lokalizację bólu to jest przy kamicy żółciowej.W "normalnym" stanie jest to ból pod prawym podżebżem promieniujący na plecy, tępy, brzuch jest wzdęty, często towarzyszą mu wymioty, słabość. Najlepiej pokaż się lekarzowi;)

Gość a pod łopatkami
żeber nie ma????????/ :-D

Gość praktyczna mamuśka
2010/2011 - gratuluję znajomości anatomii :) :) :)

Gość malenkapysia
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Bardzo mi pomogłyście. No nic, będę się musiała trochę jeszcze pomęczyć. Do porodu jeszcze parę tygodni zostało. Może samo ustąpi a jak nie to będę musiała wytrzymać. Takie uroki ciąży:)