Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alinka tralalinka

Jak rozumiecie słowa/przesłanie tej piosenki?

Polecane posty

Gość alinka tralalinka

Jak rozumieć słowa tej piosenki, bo nei jestem pewna czy dobrze rozumiem... OXY.GEN Tshiara (Pod białym parasolem) Zza przebudzenia rzuca na mnie się boli i nudzi tym bólem mnie rozrywa płaszcz, zrywa słowa z ust Dotyka za mnie swych białych ud narzeka w kątach i wypada na bruk polewa mi wódki, albo wiąże mi sznur Aż Ją gubię, aż zapominam i tęsknie aż myślę o Niej zbyt często aż dziecku nadaję imię Jej Śpiewa piosenki o winie i drzwiach Czarny kapelusz zakłada, aż strach i szepcze do ucha o wojnie i krwi Śpiewa na bagnach albo stawia mi dom ptaki odstrasza jak kościelny dzwon podniecająco się śmieje i drwi Aż Ją gubię, aż zapominam i tęsknie aż myślę o Niej zbyt często aż dziecku nadaję imię Jej (x2) Tshiara! Tshiara! To ja Czekam, wstawaj i walcz Tshiara! Tshiara! To ja Wstawaj, wstawaj i walcz Albo spadaj... Na końcu dnia znajdzie nas cień pod białym parasolem... (x7) Tshiara! Tshiara! To ja Czekam, wstawaj i walcz Tshiara! Tshiara! To ja Wstawaj, wstawaj i walcz (x2) Albo spadaj...

Gość alinka tralalinka
Mi się wydawało, ze piosenka jest o starej miłości, która nie daje spokoju, że tęskni, że nada imię swojemu dziecku i że spotkają się pod białym parasolem - czyli jak się zestarzeją *Ta potencjalna para

Gość alinka tralalinka
bardzo proszę o podpowiedź, to ważne

Gość stara milosc?
hm...niekoniecznie...chyba, ze to milosc lesbijska. Podmiot wspomina jakas kobiete, w kazdym razie uzywa zenskich form... Wspomnienie podsuwa wodke (zapicie smutkow?) lub sznur (samobojstwo, poddanie sie). Ale w refrenie powtarza sie motyw -walcz, nie poddawaj sie! Sporo wyjasniloby wytlumaczenie tytulu. Co oznacza? To imie?

Gość stara milosc?
kto to spiewa? To jakis gothcki tekst?