Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvhhhhhhhhhhhh

jestem przerazona sytuacja w moim miescie

Polecane posty

Gość vvhhhhhhhhhhhh

miasto 45000 mieszkancow , 11000 bezrobotnyh, w szkolach, w urzedach i wiekszosci zakladow siedza w pracy po zanjomosci, ja po studiach nie moge znalezc, a wogole zarobki to najnizsza krajowa , w duzych miastach jest lepiej

Gość aasaszzezeze
to prawda w malych miastach jest taka beznadzieja dlatego ja zostalam po studiach w duzym

Gość aqswedfhjko
a gdzie probowalas bo ciekawa jestem gdziei jak dlugo zanim do tegp przekonania dochodzisz-czasami to trezba miesiacam az cos sie trafi-glowa do gory http://www.youtube.com/watch?v=TlUAOUzr5zE

Gość vvhhhhhhhhhhhh
skonczylam historie we wszystkich szkolach probowalam ale se dowiedzialam ze to po znjomosci i emeryci mil widziani probowalam w utrrzedach to byly ustawki , w bankach tez nic z tego w sklepach jestem za mocno wyksztalcona tak mowia

Gość qwerty123xyz
Jak czytam tego typu posty to aż mną trzęsie. Skończyłam studia i cały świat powinien kłaniać mi się w pas... Nie piszę tego ze złośliwości ale chciałabym uświadomić wielu młodych ludzi w czym tkwi problem. Wasz sposób myślenia działa na odwrót. To nie tak, że kończę studia i może znajdę jakąś pracę. O tym co chcemy robić po studiach należy myśleć jeszcze przed ich rozpoczęciem! Trzeba brać pod uwagę co nas interesuje, jakie mamy aspiracje, jak wygląda sytuacja na rynku pracy w danych lokalizacjach. A teraz do rzeczy. Interesuje Cię historia. Super! Skończyłaś studia na tym właśnie kierunku. Też super! Ale jakie znaczenie, albo inaczej, co to istotnego wnosi dla stanowiska w banku, sklepie, biurze? Nic... Pracodawca może jedynie stwierdzić, że jego pracownik ma wyższe wykształcenie. Skoro wybrałaś właśnie historię, czemu już wcześniej nie zainteresowałaś się potencjalnymi pracodawcami? Piszesz, że chodziłaś po szkołach ale może za mało się starałaś? Może trzeba było przez rok o sobie przypominać, co jakiś czas dowiadywać się czy szykuje się wakat, dać się po prostu poznać i pokazać, że Ci zależy. Innym wyjściem związanym z takim a nie innym wykształceniem jest kariera naukowa na uczelni. Myślałaś o tym? Oczywiście Twoje wykształcenie nie przekreśla Cię w innych zawodach ale wtedy obiektywnie patrząc, nie najlepiej zainwestowałaś w ostatnie 5 lat...